Мед Атлант

Біля франківського пологового облаштовують прилеглу територію. ФОТО

Буде гарно не лише всередині, але й ззовні. Після початку ремонтних робіт у гінекологічному відділенні Міського перинатального центру, місто взялося за благоустрій прилеглої до пологового будинку території.

У поганому стані, за словами керівниці лікувального закладу Марії Бойко було дорожнє покриття для в’їзду та виїзду автомобілів швидкої допомоги, йдеться на сайті міського голови.

«Швидка не могла вчасно заїхати, тому ми власне таке поставили завдання облаштувати по-перше і заїзд для швидкої, по-друге облаштувати місця для паркування автомобілів. Облаштувати нижче заїзд до укриття, тобто до нашого підвального приміщення, укриття для наших пацієнток, які можуть там перебувати під час повітряної тривоги. Там є і інші кімнати, палати та інші наші виробничі приміщення, щоби туди був доступ швидкої допомоги», – розповідає керівниця Міського перинатального центру Марія Бойко.

Крім того тут збираються висадити молоді дерева та квітучі кущі. Щоби перед перинатальним центром була не лише парковка, але й зона для відпочинку батьків та дітей.

«Нарешті має бути тут благоустрій – це такий комплексний підхід до нашого пологового. Тобто і всередині робляться палати, але і ззовні мають бути доїзди, парковки, упорядкування. Ще раніше ми територію біля поліклініки і парковки зробили, а зараз саме ці заїзди ми хочемо також зробити, щоби тут було зручно, щоби люди могли підійти. Також тут плануємо озеленення, лавочки для того, щоби могли навіть зупинитися, посидіти. Ну і це центральна частина міста, вона теж має упорядковуватись, тому прийняли рішення саме тут робити», – резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Ремонтні роботи тут розпочали нещодавно, однак ремонтують швидко та якісно, запевнив перший заступник директора Департаменту благоустрою Ігор Сенчук. Покриття, каже, буде міцним та витривалим.

«Ми поставили умови – товщину бруківки – 8 сантиметрів, яка би витримувала заїзд машин. І також в нас вимога є, яку ми фактично на всіх об’єктах – це безшовність. Щоби забезпечувала безперешкодний рух на візках, велосипедах. Робимо такий звичайний благоустрій: проїзд, пішохідні доріжки, лавочки, висадимо дерева. Дуже була в жахливому стані ця територія і відповідно проводимо благоустрій. Загальний об’єм – трохи більше тисячі квадратів, буде гарно», – запевняє перший заступник директора Департаменту благоустрою Ігор Сенчук.

Ремонт за документами мають завершити до 1 червня. Однак, попри великий об’єм робіт, сподіваються завершити швидше.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...