Мед Атлант

Франківська СБУ зібрала докази колабораційної діяльності мешканки Херсонщини: їй повідомили про підозру

Івано-Франківська СБУ зібрала докази колабораційної діяльності мешканки села Красне Скадовського району та повідомила їй про підозру.
Після окупації району російськими військами 34-річна місцева мешканка влаштувалася на роботу в окупаційну т.зв. «адміністрацію Скадовського муніципального округа».
Колаборантка працює на російську владу як «спеціаліст територіального управління сільського поселення Красноє». На цій посаді вона відповідає за фінанси та майно, веде облік місцевих підприємців та працевлаштовує місцевих жителів в окупаційну владу.
Слідчі СБУ встановили, що фігурантка також займалася поселенням військовослужбовців рф в селі Красне та роздавала місцевим мешканцям російські продуктові пайки.
Разом із керівництвом російської адміністрації колаборантка брала участь у публічних заходах, організованих незаконною владою села.
Серед іншого, вона влаштовувала церемонію одруження бойовика сил загарбників та місцевої дівчини, що пройшла за участі всього військового підрозділу «молодого».
Крім того, на камеру проросійських пропагандистів вона оформлювала видачу гуманітарної допомоги, демонструючи переваги окупаційної влади.
Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність.
Такі дії караються ув’язненням на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...