Мед Атлант

Навички безпечної поведінки: поліцейські провели прикарпатським ліцеїстам пізнавальний урок

Співробітники ювенальної поліції Прикарпаття навідались до учнів Марківського ліцею. Нещодавно тут відкрили спеціальний клас безпеки. А тепер місцеві правоохоронці, рятувальники та спеціаліст безпеки в освітньому середовищі провели в ньому інтерактивний урок.

Правила поведінки під час повітряної тривоги, основи мінної безпеки, а ще правила дорожнього руху та ознайомлення з роботою поліції. Безпековий урок відбувся для ліцеїстів 7 класів. Підліткам нагадали основні правила дорожнього руху. Також нагадали й про основи мінної безпеки. Ліцеїстам роздали спеціальні пам’ятки із застереженнями. Вони необхідні для того, щоби неповнолітні знали, що робити та куди звертатись, якщо виявили підозрілий предмет на вулиці.
Не залишили правоохоронці поза увагою і тему шкільного булінгу. Поліцейські надали практичні поради, як протидіяти цьому негативному явищу, наголосили, що за таке правопорушення передбачена відповідальність.
Наостанок ювенали розповіли про особливості роботи поліції та показали спецспорядження: бронежилети, шолом тощо. А ще дозволили посидіти у службовій машині та застосувати спец сигнали. Ознайомились підлітки і з роботою рятувальників.
«Кожен школяр чи школярка – повинні відчувати себе захищеними особливо під час війни. Наше завдання забезпечити їм безпекове середовище, а також навчити дітей правильно діяти в будь-яких небезпечних ситуаціях. Тому такі уроки ми проводимо регулярно для дітей різного віку. Вони ефективні та подобаються неповнолітнім. А це для нас вкрай важливо» – підкреслила старший інспектор відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Івано-Франківській області Іванна Гринюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...