Мед Атлант

У Франківську на благодійному аукціоні зібрали 31 тис. грн для хірургічного шпиталю

В Івано-Франківську представники першого добровольчого хірургічного шпиталю під час благодійного аукціону зібрали 31 тис. грн. Його організували в обласній філармонії після концерту. Медики продавали картини воїнів, які проходять лікування та реабілітацію в шпиталі.

Про це Суспільному розповів керівник медзакладу Станіслав Онищук.

З його слів, під час аукціону продали 12 творів, які намалювали бійці під час занять з арттерапії. Стартова ціна кожного — 400 грн.

“У нас були два заходи з малювання цих картин. Сьогодні була тема “Прапор”. Кожен його зображував, як вважав за потрібне, — із символами, повідомленнями, з гербом чи символами підрозділу, в якому вони воюють. А попереднього разу в нас була тема “Жінка”, — каже Станіслав Онищук.

Серед тих, хто намалював роботу, — військовослужбовець Сергій Кажаєв.

“Дівчата до нас приїхали, запропонували помалювати й ми погодилися. Зобразили прапор України для перемоги, усмішку, щоб ми не сумували ніколи. Перемога буде за нами”, — говорить Сергій Кажаєв.

Станіслав Онищук говорить, що гроші, які вторгували на аукціоні, витратять на облаштування спортивного майданчика в клініці.

“У нашому шпиталі немає майданчика для фізичної реабілітації. Це — турніки, бруси, перекладини для підтягування. І ми подумали про те, що хочемо облаштувати майданчик, аби хлопці мали не тільки психологічну реабілітацію, але й фізичну”, — каже Станіслав Онищук.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...