Мед Атлант

«Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє»: у Франківську молодим сім’ям розповідали, як бути щасливими. ФОТО

В Івано-Франківську триває великий інформаційно-просвітницький проект «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє.». Його метою є підвищення народжуваності в місті, формування і пропагування сімейних цінностей та здорового материнства, підтримка здоров’я жінок різного віку.

Сьогодні лектори спілкувалися з молодими сім’ями, або тими, хто має намір створити сім’ю.

За словами директорки Івано-Франківського міського клінічного перинатального центру Марії Бойко, місто має на меті збільшити кількість здорових та щасливих сімей, які звертаються за допомогою не до “дядька гугла”, а до акушер-гінекологів та урологів.

“Найважливішим для будь-якої сім’ї є здоров’я, адже окрім позитиву є й проблемні моменти, коли не знаєш, до кого звернутися. Ми прийшли говорити про те, що коли оці внутрішні проблеми з’являються, варто звертатися до акушер-гінекологів та урологів. Це якраз ті люди, які допоможуть сім’ї народжувати дітей”, – каже Марія Бойко.

Війна дуже сильно вплинула на демографічну ситуацію по всій країні. Аби підтримати сім’ї у такі важкі часи, українським містам варто повернути виплати за народження дітей, каже франківський депутат Ярослав Дубас.

“З 2016 року виплати, які надавали сім’ям за народження дітей, почали скорочуватися, на цей період припала й демографічна криза. У наш час актуально створити інституцію, яка б дбала про молоді сім’ї, їх підтримку та заохочувала до народження дітей. В Івано-Франківську ми маємо таку програму підтримки, надаючи 20 тис. грн за народження дитини, а якщо дитина народилась у сім’ї військових – 50 тис. грн”, – додає Ярослав Дубас.

Також на захід завітав блогер та молодий батько Андрій Галин.

“Я вважаю, що все що робить для дитини дружина, має й робити чоловік. Він також має виховувати дитину, брати участь в її житті. А для тих, хто ще не став батьком, я можу сказати одне — це мотивація. Коли в тебе є дитина, ти починаєш піклуватися й про себе, адже здоровий тато й здорова мама – дуже важливо для щасливої сім’ї. Також можу дати одну дуже важливу пораду: ніколи не народжуйте дитину аби врятувати свій шлюб”, – каже Андрій Галин.

Проєкт «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє» складається із серії заходів і подій, які проводитимуться протягом 5 місяців. Це вже другий захід, який відбувся у межах проєкту.

“Компанія blago, яка є ініціатором та меценатом проєкту, разом з міським головою та перинатальним центром організували 10 освітніх заходів та подій на базі Університету Короля Данила. Сьогодні вже другий захід, де ми говоримо про те, з чого починається сім’я, цінності сім’ї та як її будувати”, – прокоментувала представниця компанії blago Діана Великочій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...