Мед Атлант

Відверто про вагітність поговорили у Франківську у рамках проєкту “Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє”. ФОТО

В місті триває проект “Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє.” У його рамках відбувся третій тренінг “Вагітність в очах, а щастя всередині”. Основна аудиторія – вагітні жінки та дівчата, які тільки планують дитину.

Лікарі-гінекологи та психологи розповіли про психологічні та фізичні особливості під час вагітності.

За словами представниці компанії blago Діани Великочій дана лекція має допомогти майбутнім матуся краще зрозуміти свій стан.

“Запрошені лікарі розкажуть про те, як правильно поводитися вагітній жінці, як доглядати за собою, які звички потрібно змінити та багато іншого. Нашій компанії blago важливо потурбуватися про найменших мешканців нашої громади і створити їм комфортний простір для щасливого життя не тільки в тілі матері, але й в Івано-Франківську”.

Модератор проєкту Василь Жупник вважає, що не зважаючи на війну життя продовжується, і жінки мають народжувати здорових дітей.

“В час війни має народжуватися багато українців. Наша країна переживає час важких випробувань. На жаль війна забирає багато життів. І нам потрібно збільшувати наш генофонд. Українці мають бути кращими, здоровими та свідомими.”

Участь у тренінгу взяла й актриса Галина Баранкевич, яка наразі при надії. Жінка вважає, що будь-які знання важливі, і такі тренінги підковують та готують до майбутнього батьківства.

“Проєкт буде корисним як для жінок, так для чоловіків, адже дитина створюється вдвох і відповідно брати на себе відповідальність мають двоє. Ми повинні вийти з тих часів, коли жінка доглядає за дитиною, а чоловік заробляє гроші.»

Директорка Міського клінічного перинатального центру Марія Бойко переконана, що жінки повинні знати як правильно готуватися до вагітності та пологів, щоб народжувалися здорові діти.

“Молоде подружжя має розуміти як правильно підготуватися і морально, і фізично до народження дитини. Жінка має звертати уваги на різні стани, щоб розуміти коли саме варто звертатися до лікаря. Ми говоримо про речі які важливі для жіночого та чоловічого здоров’я, а також здоров’я цілої родини”.

Проєкт «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє» складається із серії заходів і подій, які проводитимуться протягом 5 місяців.

Нагадаємо, що проєкт «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє» реалізовують КНП “Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради”, компанія blago та Університет Короля Данила за підтримки міського голови Руслана Марцінківа.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...