Мед Атлант

Як військовому оформити поранення: інструкція

Франківські працівники первинної допомоги розповіли, що при пораненні військового доправляють до найближчого польового медичного (сортувального) пункту (частини) для первинної допомоги. Далі направляють на лікування.

Представник медзакладу повинен в документальній формі доповісти про прибуття військового з пораненням  командиру військової частини. Та все ж краще зробити це самому: ви можете повідомити командира або заступника із стройової служби.

Спеціалісти зазначають, що залежно від важкості поранення лікування може проходити спеціалізованому механічному блоці при військовій частині, військових госпіталях або в цивільних медичних установах.

Довідка про обставини травми (поранення, контузія, каліцтва) є одним із найважливіших документів.

Кожен із факторів у цій довідці впливає на висновки ВЛК та МСЕК. А також впливає на розмір одноразової  допомоги у разі встановлення групи інвалідності або частини втрати працездатності.

У довідці про обставини травми зазначається:

  • умови отримання поранення
  • місце та час отримання поранення
  • виключення того, що поранення було отримано під впливом алкогольного чи наркотичного сп’яніння

Щоб отримати довідку про обставини травми потрібно подати рапорт на свого командира. Строки видачі довідки залежать від службового розслідування, яке має тривати до 1 місяця. В окремих випадках може бути продовжена на 2 місяці.

Що робити,  якщо відмовляють у наданні довідки:
Вимагати від командира надати письмову відмову на рапорт з поясненнями причини на відмову.

Далі варто звернутися зі скаргою до штабу оперативного командування або до Військової служби правопорядку протягом 1 місяця з дня видачі відмови.

Якщо відмову не надали – скаржитись на бездіяльність командира, долучивши до скарги копію рапорта.

Зразок рапорту: https://bit.ly/3mQSLPq
Зразок скарги: https://bit.ly/3H07PRG

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...