Мед Атлант

На Богородчанщині відкрили меморіальну дошку полеглому воїну Павлу Василіву. ФОТО

У селі Росільна Івано-Франківського району 30 квітня 2023 року на фасаді ліцею відкрили пам’ятну дошку полеглому командиру одного з відділень 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Павлу Василіву.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

На церемонію відкриття прийшли рідні загиблого воїна, однокласники, вчителі, представники влади та місцеві жителі.

Загалом приблизно сто людей віддали шану полеглому військовослужбовцю.

Спогадами про загиблого воїна поділилася його однокласниця Оксана Підгурська.

“Павло першим із села відчув, що повинен бути там, захищати чужі життя, хоча й не знав, що втратить власне. Пригадую дитячі й шкільні роки. Він був звичайним, веселим, врівноваженим хлопцем. Як всі, закохувався, розчаровувався, але особливістю його характеру було загострене почуття справедливості. Павло завжди її відстоював. Тому й не дивно, що першим із села став добровольцем”, — ділиться Оксана Підгурська.

Воїн з Івано-Франківщини Павло Василів у 2014 пішов добровольцем у Нацгвардію. Воював у Попасній на Луганщині. У Кримському він отримав контузію. Бійця комісували за станом здоров’я.

24 лютого 2022 року Павло Василів без вагань пішов у військкомат. Через декілька днів воїн відправився на фронт. Був командиром одного з відділень 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Захищав від російських окупантів спершу Київщину, а потім — Донецьку область.

Павло Василів загинув 9 червня 2022 року на Донеччині. 28 листопада 2022 року Президент України відзначив полеглого військового орденом “За мужність” III ступеня посмертно. 25 квітня 2023 голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук передала родичам Павла Василіва нагороду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...