Мед Атлант

В Івано-Франківську військових та переселенців безкоштовно навчатимуть інформаційних технологій

В Івано-Франківську започаткували соціально-освітній проєкт Brave IT для військових, членів їхніх родин та переселенців. Вони зможуть безкоштовно навчатися за шістьма напрямами ІТ-сфери.

Про це розповів Суспільному один з ініціаторів проєкту, керівник IT Cluster Academy Андрій Коваль.

За його словами, заняття триватимуть приблизно три місяці. Для участі в проєкті необхідно заповнити анкету.

“В кінці курсу ми навчимо наших слухачів правильно складати резюме, проходити співбесіду — тобто максимально підготуємо до того, щоб вони успішно застосували свої знання, які в нас набудуть, і знайшли роботу. Навчання відбуватиметься увечері, залежно від обраного напрямку, двічі або тричі на тиждень по дві години. Можна буде долучатися як офлайн, так і онлайн”, — каже Андрій Коваль.

Любомир Рученчин — керівник однієї з ІТ-компаній, які будуть фінансувати навчання кількох людей. Один із них після закінчення курсу гарантовано матиме роботу в цій організації.

Він говорить, що його компанія співпрацювала з учасниками АТО. Воїнів навчали ІТ-грамотності та працевлаштовували.

“Основна причина полягає в тому, що я, як власник, хочу підтримати хоча б одного українця і залучити його до ІТ-сфери. Вторинна причина — якщо ми візьмемо в колектив людей, які брали участь у бойових діях і вміють працювати з клієнтом, то зможемо створити команду, яка працюватиме з військовими. Бо там є своя специфіка”, — пояснює Любомир Рученчин.

Компанія, яку представляє Володимир Радевич, допомогла харківським колегам з ІТ-сфери релокуватися. Також зараз допомагають відновитися колезі, який повернувся з фронту. Володимир Радевич каже, що ініціатива Brave IT — посильна допомога суспільству.

“Ми співфінансуємо частину місць, де можуть навчатися ці люди. Сподіваємося, вони зможуть інтегруватися в “ІТ-тусовку” міста й почнуть розвиватися в цій сфері”, — говорить Володимир Радевич.

Заявки для участі в проєкті прийматимуть до 20 травня. Наразі анкети заповнили понад 60 людей, розповів Андрій Коваль. За його словами, ІТ-компанії спроможні оплатити навчання лише 10 з них, тому шукають меценатів, які долучаться до ініціативи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...