Мед Атлант

Працівники ДСНС зможуть проходити реабілітацію у сучасній клініці. ФОТО

Сьогодні начальник ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький та директор Першого добровольчого хірургічного шпиталю ”БРАСС” Станіслав Онищук підписали договір про співпрацю та координацію. Предметом даного договору є співпраця між ДСНС України та Першим добровольчим хірургічним шпиталем щодо надання медичної допомоги рятувальникам зі всієї України, які отримали поранення внаслідок збройної агресії.

Перший добровольчий хірургічний шпиталь був створений в березні цього року, у відповідь на потребу допомоги пораненим, і вже 15 березня шпиталь прийняв першого пацієнта з пораненням.
 Проєкт об’єднав медиків з різних регіонів України та Європи. Лікування у даному шпиталі охоплює повний цикл фізичної та психологічної реабілітації хворих, зокрема, тут є сучасна операційна зала, яка облаштована спеціальною системою подачі стерильного повітря у приміщення та дороговартісне сучасне обладнання для надання медичної допомоги. Також тут є артроскопічна стійка це набір інструментів, який дозволяє виконувати операції внутрішньосуглобова.
За допомогою відеокамер, моніторів та спецтехніки можна мінімізувати хірургічні втручання. В такий спосіб оперують пошкоджений меніск, розрив хрестоподібної зв’язки колінного суглобу, звичний вивих та пошкодження манжети плеча – досить поширені патології в теперішній час, які супроводжуються болем і обмеженням рухів.
Раніше безкоштовно отримати медичну допомогу могли солдати, внутрішньопереміщені особи, що отримали травми, а від сьогодні мають змогу отримати безкоштовно увесь спектр медичних послуг, які надає шпиталь, і працівники системи ДСНС, які травмувалися під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
До речі, ідея створення медичної волонтерської ініціативи у Станіслава Онищука, директора приватної клініки БРАСС, з’явилася в перші дні війни, адже з сучасною медичною базою хотіли бути максимально корисними, а надавати саме безкоштовну медичну та психологічну допомогу постраждалим внаслідок війни задля прискорення перемоги України – головний девіз колективу Першого добровольчого хірургічного шпиталю ”БРАСС”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...