Мед Атлант

Як цьогоріч відзначати останній дзвоник , франківські школи вирішуватимуть самі

В Івано-Франківській громаді навчальні заклади самостійно вирішуватимуть, як організовувати свято останнього дзвоника.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця міського голови Вікторія Дротянко.

«Що стосується останніх дзвоників, кожна школа вирішуватиме чи проводитимуть вони заходи, чи можливо зберуть кошти на допомогу ЗСУ. Спілкуйтеся з керівниками закладів, батьківським комітетом, й визначайте, як краще завершити навчальний рік”, – наголосила директор Департаменту освіти та науки.

Вікторія Дротянко зазначила, що 2 червня останній навчальний день.
Протягом червня також планують відкрити літні школи. Зазначається, що школи будуть без харчування. Діти навчатимуться по 3-4 години.
До слова, нагородження медалістів та вручення дипломів планують провести в парку Шевченка, як минулого року.

Крім того, на брифінгу обговорили питання роботи дитячих садків. Зі слів Вікторії Дротянко, 30 червня завершується робота дитячих садочків.

«Впродовж літа дошкільні заклади необхідно привести до ладу. Проте, маючи приклад минулого року, коли ми залишили 10 працюючих садочків, які забезпечували дозвілля діткам та батькам які працювали, аналогічно зробимо і цьогоріч, – розповіла заступниця міського голови.

У різних мікрорайонах міста планують відкрити 11 закладів, які працюватимуть влітку.

«Попередньо провели опитування, 70% батьків погодили те, що вони хотіли, аби дошкільні заклади працювали. Ми будемо брати діток, батьки, яких працюють. Для цього потрібно подати дві довідки з місця роботи. Якщо ви плануєте віддавати дитину влітку в дошкільний заклад, то ми просимо підготувати документи та поговорити з керівником закладу, для того, щоб сформували списки й ми орієнтувалися, скільки дітей буде відвідувати садок”, — додала Вікторія Дротянко.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...