Мед Атлант

Як підготуватись до пологів майбутнім матусям розповіли в рамках проєкту «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє». ФОТО

В Івано-Франківську 8 травня відбувся четвертий тренінг на тему «Народжуємо життя. Народжуємо диво», що відбувається у рамках великого соціального проєкту «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє».

Сьогодні лектори спілкувалися з сім’ями, які невдовзі стануть батьками. Топспікером заходу був міський голова Руслан Марцінків, який розповів про свій досвід батьківства.

Очільник міста наголосив, що такий проєкт – прекрасна нагода підсилити існуючу кампанію по стимулюванню народжуваності, а це один із пріоритетних напрямків міської влади.

Крім того, акушери-гінекологи франківського пологового надали відповіді на найпоширеніші питання:

  • коли, як та з чим їхати в пологовий;
  • як проживати усі три періоди пологів;
  • що таке епідуральна анестезія;
  • партнерські пологи;
  • кесарів розтин.

За словами представниці компанії blago Діани Великочій, дана лекція допоможе сім’ям краще зрозуміти, що таке пологи і як до них готуватися.

“Компанія blago, як ініціатор та меценат проєкту, разом з міським головою та перинатальним центром організувала вже четверту лекцію в рамках «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє». Запрошені лікарі розкажуть все про народження дитини, періоди пологів, як приготуватися до них та ще багато цікавого й корисного. Для нас важливо, аби місто розвивалось і тут народжувались здорові дітки”.

Також, для присутніх на заході матусь приготували подарунки – пакунки з необідними речами для новонароджених. А Університет Короля Данила передав перинатальному центру тематичну картину про материнство, яку виш викупив на аукціоні.

“Університет Короля Данила у цьому проєкті виступає як освітній простір та дає інформацію для майбутніх батьків: як стати матір’ю та батьком, якими цінностями мають володіти батьки, що вони перш за все мають знати про батьківство. Також ми пропагуємо здоровий спосіб життя та здорове батьківство. Такі заходи дуже важливі, адже попри доступність інформації, не вся вона може бути корисною й правильною, тому важливо говорити про такі речі зі спеціалістами”, – каже проректор вишу Михайло Косьмій.

Нагадаємо, що проєкт «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє» реалізується КНП “Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради”, компанією blago та Університет Короля Данила за підтримки міського голови Руслана Марцінківа.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...