Мед Атлант

Бійця з Богородчанщини відзначили “Золотим хрестом” від Головнокомандувача ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний нагородив військовослужбовця Ігоря Вірстюка почесною нагрудною відзнакою «Золотий Хрест».

Про це повідомляє видання Слово народу.

Військовослужбовця Збройних Сил України, нашого земляка з села Монастирчани Солотвинської територіальної громади, молодшого сержанта, командира відділення 108 ОГШБ Ігоря Вірстюка нагородили почесним нагрудним знаком “Золотий хрест” Головнокомандувача Збройних Сил України, – йдеться у повідомленні.

23 лютого позиції, на якій був Ігор Вірстюк, обстріляли росіяни. Вісім бійців отримали осколкові поранення, двоє були без свідомості, у тяжкому стані. Того світанку Ігор на квадроциклі вивіз побратимів із поля бою.

«Коли вивозив останніх, по нас як влупили. Осколок від гранати влучив мені у ногу, а пораненому, який був зі мною, – у руку. Від вибуху у квадроциклі тріснули чотири шини. Три кілометри проїхав із розтрощеною ногою на спущених колесах, але таки дістався до наших. Добре, що двигун не зупинився, а то вони добили би нас там», – ділиться захисник.

Військовий ділиться, що згадувати той день страшно, але розуміє, що це був ще один день народження для всіх. Диверсійні дії окупанти найчастіше проводять під ранок. Однак, наші ЗСУ працюють на передовій цілодобово. Ігор каже, що його сон на нулю триває 2-3 години. Щодня –страшні реалії, про які тяжко говорити. Така ціна нашого спокійного життя в тилу.
«Воїни на передовій працюють на виснаження. Чи всі це розуміють? Я от лягаю спати лише на годинку, і так лише кілька разів протягом доби. Це не робота від години до години, а цілодобово. Невимовно тяжко, але ми знаємо, за що воюємо, за що жертви. Зараз я проходжу реабілітацію й бачу, що українці призабувають, що у країні війна, що такі ж люди, як вони, зараз не в теплій оселі, а у пеклі. Попри це, допомагають нам лише ті, які допомагали завжди. А хто був осторонь, так і залишився. А ще прикро, що є бажання окремих осіб заробляти на війні, попри смерті інших. Як це злить! Там ж хлопці за країну помирають!» – говорить Ігор Вірстюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...