Мед Атлант

Скільки прикарпатців скористалося пільговою іпотекою «єОселя»

З 1 жовтня 2022 року в Україні запрацювала «єОселя» – державна програма іпотечного кредитування житла. Вона дає можливість купити квартиру на вигідних умовах пільговим категоріям: ЗСУ за контрактом, працівники сектору оборони та безпекилікарівчителі та науковці. Відсоткова ставка при такому кредитуванні складає усього 3% річних, що є на сьогодні найдешевшим варіантом купівлі житла в розтермінування. Невдовзі уряд планує збільшити перелік категорій громадян, які зможуть брати кредит по програмі «єОселя» під 7% річних.

Від моменту, коли вступила в дію державна програма доступного іпотечного кредитування пройшло понад пів року і вже багато українців не лише скористалися нею, а вже й живуть в нових квартирах. З даними пресслужби «Укрфінжитло», загалом по програмі «єОселя» було видано 1 017 кредитів, що в гривневому підрахунку складає 1,4 млрд гривень. В тому числі серед прикарпатців позитивні рішення на оформлення кредиту від держави отримало 48 заявників (4,72%), а це 56,1 млн грн. Найбільше кредитів оформили військовослужбовці та правоохоронці.

Щоб отримати пільговий іпотечний кредит, кожен з них пройшов кілька обовязкових етапів:

  • Підготовка і подача пакета документів згідно з вимогами «Укрфінжитло».
  • Отримання позитивного рішення банків, що мають право кредитування програми.
  • Підтвердження даних заявника.
  • Вибір квартири.
  • Кінцева підготовка документів.

Більше інформації про умови «єОселя» та приклади розрахунку можна прочитати за посиланням:

Важливою перевагою програми «єОселя» є те, що нею можна скористатися не лише при виборі квартири на вторинному ринку, але й серед сучасних новобудов. Для покупця відкривається можливість купити сучасну квартиру покращеного планування у новому житловому комплексі. А це і повноцінна інфраструктура на території ЖК, енергоефективне будівництво, підземний паркінгмультифункціональні майданчики, озелененняцікава архітектура та інноваційні технічні рішенняТакож у випадку купівлі квартири безпосередньо у забудовника значно дешевше обходиться документальне оформлення, ніж при купівлі у фізичної особи. Клієнт суттєво економить та не займається збором і підписом необхідних паперів, так як всі юридичні процедури бере на себе менеджер з продажу.

Однак на сьогодні далеко не всі будівельні компанії пройшли акредитацію і мають дозвіл на участь у програмі. За її вимогами, новозбудовані житлові комплекси мають бути вже готовими та введеними в експлуатацію. Зокрема, в Івано-Франківську купити квартиру на умовах «єОселя» можна у компанії blago. Компанія пропонує найбільший вибір готових квартир, які підходять під умови програми.

«Наразі іпотекою «єОселя» скористалося вже 19 наших клієнтів і ще 22 отримали погодження. Вони вибрали квартири у популярних наших житлових комплексах «Паркова Алея», «Шоколад», «Manhattan», «Comfort Park», «Parus». Серед них є кілька квартир з готовим ремонтом. Та інтерес до цієї програми продовжує зростати. Для багатьох сімей, що лише цікавляться купівлею житла, такий варіант оплати – це найдоступніший спосіб купити нову квартиру під виплату без значних переплат, не вкладатися в оренду чужого житла, а інвестувати у своє»,  прокоментували в компанії blago.

Вибрати квартиру під програму «єОселя» можна в житлових комплексах у різних локаціях Івано-Франківська:

  • Містечко «Соборне», мікрорайон Пасічна.
  • Елітний ЖК «Parus», вул. Мазепи.
  • Елітний ЖК «Royal Hall», вул. Шевченка.
  • Сучасний район «Manhattan», вул. Ленкавського.
  • Житловий масив «Паркова Алея», вул. Героїв Миколаєва.
  • ЖК «Comfort Park», мікрорайон Пасічна.

Переглянути планування, дізнатися вартість квартир та отримати прорахунок оплат по програмі можна у менеджерів, залишивши заявку на сайті blago.

Партнерська публікація.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...