Мед Атлант

“Стежками Франка”: в ПНУ презентували компʼютерну гру

Компʼютерну гру-вікторину «Стежками Франка» презентували в Прикарпатському Національному університеті. Ця гра – інтелектуальна розробка науковців ПНУ.

«Вікторина призначена для учнів, учителів, студентів, викладачів, а також усіх, хто бажає перевірити і удосконалити свої знання з біографії та творчості геніального українця і європейця Івана Франка», – розповідає перша проректорка ПНУ Валентина Якубів.


Серед розробників гри Галина Волощук –  доцент кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту, Ольга Русакова – кандидат філологічних наук, Олександр Солецький – доктор філологічних наук. За програмування, музичне і загальне художнє оформлення відповідав Віктор Ровінський – кандидат технічних наук. За художнє оформлення мапи –  Вадим Дудін – художник, військовослужбовець ЗСУ.

В основі гри, пояснюють розробники, – мапа, на якій зображено 8 будівель, у яких мешкав чи перебував Іван Франко впродовж свого життя:

1) батьківська садиба, у якій народився і Іван Франко і жив довший час.

2) будинок Головної міської школи отців Василіан у Дрогобичі, де Франко навчався;

3) корпус Львівського університету, у якому на філософському факультеті здобував вищу освіту;

4) Віденський університет пов’язаний із написанням та захистом докторської дисертації;

5) Коломийська ратуша, де був ув’язнений Франко;

6) неодноразово Іван Франко відвідував місто Станіслав, тому на мапі відображена одна з будівель центральної частини міста;

7) приміщення Народного дому у Львові, з яким пов’язано багато епізодів Франкового життя;

8) власний будинок сім’ї Івана Франка у Львові.

Подію відвідали студенти Прикарпатського національного університету, а також учні 23 ліцею. Вони мали змогу взяти участь у вікторині та випробувати свої знання.  Також гостей події запросили приєднатися до онлайн турніру “Стежками Франка” 7 червня.

Варто нагадати, що це вже друга гра науковців ПНУ. Першу комп’ютерну гру «Шлях Василя Стефаника» презентували 2021 року з нагоди 150-літнього ювілею патрона університету Василя Стефаника.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...