Мед Атлант

Гуменюк: В окупантів не витримали нерви. Підрив ГЕС і мінування хімзаводу у Криму — ланки однієї операції

Війська рф підірвали дамбу Каховської ГЕС через напруження щодо очікуваного контрнаступу Сил оборони України. Підрив ГЕС і мінування хімзаводу «Кримський Титан» в окупованому Криму — ланки однієї операції.

Про це розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в етері «Радіо Свобода».

«Налякані очікуванням контрнаступу, десь їм (окупантам – ред.) примарилась якась активність Сил оборони, вони відповідно запустили той самий техногенний важіль, який готували давно. Наступний етап — вони попереджали також і ми спостерігали їхню роботу щодо замінування заводу “Кримський титан”. Це ланки однієї операції. І ми бачимо та спостерігаємо, що вони будуть продовжувати техногенний шантаж і далі», — сказала Гуменюк.

Вона додала, що в окупантів «не витримали нерви» через очікування, з якого напрямку відбудеться контрнаступ України, та будь-якої активності Сил оборони, зокрема і посилення контрбатарейної роботи. За словами Гуменюк, окупанти намагаються збільшити площу водної поверхні, щоб українські Сили оборони не вдалися до просування.

В «Укргідроенерго» повідомили, що Каховська гідроелектростанція не підлягає відновленню — унаслідок підриву машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйновано.

Гуменюк зазначила, що не вся дамба зруйнована, але є суттєве пошкодження ділянки, там де проривається вода. За її словами, кілька тижнів тому вже було підтоплення Лівого берега, а окупанти навіть втратили свій особовий склад там, де позаливало підготовлені бліндажі, окопи та оборонні споруди.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...