Мед Атлант

Всіх хворих приймають: в ОДА дали роз’яснення щодо “гучного” рішення ради оборони області

В Івано-Франківській ОВА відбувся брифінг щодо роз’яснень рішення Ради оборони області від 13.06.2023 р.

Нагадаємо, згідно з рішенням ради оборони Івано-Франківської області, чоловіки віком від 18 до 59 років повинні прийти у місцеві військкомати. Також  у рішенні йдеться про те, що у медичних закладах тимчасово припиняють планові госпіталізації військовозобов’язаних без погодження з територіальним центром комплектування. А на блокпостах затримуватимуть усіх, хто не має документів.

Саме з цього приводу в обласній військовій адміністрації відбувся брифінг за участі представників ОВА та департаменту охорони здоров’я, пише ПІК.

“Справді на раді оборони розглядалося це питання. Ми його розглянули 13 червня. Департаменту охорони здоров’я було дорученого опрацювати і прийняти своє рішення щодо заборони або не заборони госпіталізації. Тож це питання опрацьовується на цей день“, – пояснив заступник головий ОВА Віталій Ільчишин.

За його словами, ОВА працює в межах законодавства і не допустить їх порушень.

“Я погоджуюся з тим, що цей пункт не до кінця конкретизований, що й викликало таку реакцію. Всіх хворих приймають, всім громадянам і гостям Прикарпаття надається допомога“, – додав Ільчишин.

Водночас свою позицію висловив й виконувач обов’язків керівника департаменту охорони здоров’я Стовбан Микола Петрович.

“Жодних відмов від планової госпіталізації – немає. Рішення на даний час опрацьовується. Але хочу запевнити всіх, що рішення не буде суперечити Конституції України“, – зауважив керівник департаменту охорони здоро’я.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...