Мед Атлант

На Франківщині викрили посадовця, який незаконно відчужив нерухоме майно на понад 200 тисяч гривень

Злочинну діяльність фігуранта задокументували співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно зі слідчими Івано-Франківського районного управління поліції. Наразі чоловіку повідомлено про підозру. Процесуальне керівництво у справі здійснює окружна прокуратура міста Івано-Франківська.

В ході слідства встановлено, що у 2019 році директор однієї з обласних організацій при Міноборони, перевищуючи свої повноваження, підробляв офіційні документи на користь третіх осіб. Відтак 70-річний чоловік створив умови для відчуження нерухомого майна, яке належало обласної організації.
Зловмисник залучив до свого злочинного плану державного реєстратора однієї із сільських рад області, як особу, яка має доступ до Єдиних та Державних реєстрів з можливістю внесення змін до них. В результаті таких дій нерухоме майно отримала у власність приватна юридична особа, а обласна організація зазнала збитків на понад 200 тисяч гривень.
Фігуранту слідчі повідомлено про підозру за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.
За скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до шести років позбавлення волі.
Досудове розслідування триває.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...