Мед Атлант

Чи облаштують на Німецькому озері в Івано-Франківську відпочинкову зону

Жителі мікрорайону Пасічна в Івано-Франківську просять владу облаштувати на Німецькому озері рекреаційно-відпочинкову зону. Відповідне звернення до міського голови Руслана Марцінківа вони розмістили на сторінці Facebook-спільноти “Комуналка ІФ”. У ньому люди пишуть, що територія біля озера занедбана й унеможливлює комфортний відпочинок.

Суспільне з’ясовувало, коли облаштовуватимуть цю зону.

Занедбана територія біля Німецького озера

Іванофранківець Валентин Сова пригадує: озеро у мікрорайоні Пасічна створили на початку 1980-х років, коли німецькі будівельники зводили обласну клінічну лікарню.

“Тоді озеро вважалося пожежною водоймою для цього району, бо був зроблений пірс, звідки можна було забирати воду”, — каже Валентин Сова.

Чоловік розповідає, що зараз місцеві жителі часто збираються довкола озера.

“У вихідні дні тут — багато людей. Особливо там, де три лавочки. Було п’ять, дві — поламали. Одну з них — джипери, які влаштували собі перегони. Вони погано розверталися, врізалися в лавку, зламали її й утекли”, — говорить Валентин Сова.

Житель мікрорайону Пасічна каже: довкола озера чимало калюж, між якими змушені маневрувати діти.

“Дитина їде, минає, кожен раз бігають отут. Бігали б на стадіоні, але прямують до калюж. Я думаю, для такого мікрорайону має бути місце, куди піти відпочити”, — розповідає Богдан Наконечний.

Проєкт облаштування Німецького озера на Пасічній

Проєкт облаштування Німецького озера презентували ще у 2021 році. На ньому — реконструкція території довкола водойми, що передбачає прокладання тротуарів, заасфальтованість проїздів, додаткове освітлення з боку села Загвіздя.

Проєкт відпочинкової зони біля Німецького озера

Зі слів заступника директора департаменту благоустрою міської ради Ігоря Сенчука, тоді реалізація проєкту обійшлася б громаді у 6 млн грн. Зараз вартість робіт треба переглянути.

“Ціни з того часу зросли на все, і потрібно перераховувати. Ми не планували робити цей проєкт, відповідно, й коригування не проводили. Якщо буде таке доручення, то ми його відкоригуємо, проведемо експертизу і дамо в реалізацію”, — пояснює Ігор Сенчук.

Марцінків про Німецьке озеро

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків каже: чи реалізовувати проєкт реконструкції Німецького озера, вирішуватимуть жителі. З його слів, багато хто з франківців радше б віддав гроші на підтримку військових. Тому на сайті міста проведуть відповідне опитування.

“Це — немалі витрати. Попередньо 9 млн грн. І це — такий об’єкт, який треба зробити швидко, протягом двох місяців здати в експлуатацію. Часто, коли ми робимо щось по благоустрою, багато людей пишуть, що краще б ці гроші витратили на армію, на ЗСУ. Тож цікавить думка людей”, — говорить Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...