Мед Атлант

У Франківському університеті нафти і газу відкрили пам’ятний стенд студентам, які загинули на війні

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відкрили пам’ятний стенд шістьом студентам кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем, які загинули в російсько-українській війні з 2014 року.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

За словами завідувача кафедри Леоніда Заміховського, стенд вирішили створити, щоб усі відвідувачі навчального закладу знали та пам’ятали завдяки кому вони можуть здобувати освіту.

“Пам’ять повинна залишитися. Вже шість випускників. Це — достатньо велика кількість. Перший — це Ігор Ходак, який загинув одним із перших. Також Андрій Федик, Ельвін Новрузов з Калуша. Андрій Прошак, який у 2010 році вступив. Також Назар Чуловський та Сергій Силкін”, — каже Леонід Заміховський.

Стенд шістьом студентам, які загинули на війні

“Люди повинні знати своїх героїв і постійно пам’ятати, якою ціною ми тут можемо мирно навчатися, існувати, спілкуватися та збиратися”, — каже студент 5 курсу Юрій Сидоров.

На відкриття прийшли родичі загиблих воїнів, студенти та викладачі.

Рідні Назара Чуловського розповіли, що він пішов на війну добровольцем. Загинув біля села Богородичне Краматорського району у вересні 2022 року.

“Дуже любив життя, друзів і спорт. Він був кандидатом в майстри спорту з боротьби. Назар з товаришем в Богородчанах проходили вишкіл. І там домовилися, добровільно вдвох пішли. Навіть не сказали батькам, що пішли в розвідку. Ми дізналися, коли їх не стало”, — розповідає бабуся загиблого воїна Любов Білашевич.

Добровольцем пішов воювати також Ельвін Новрузов, розповіла мама бійця Катерина. Воїн загинув у грудні 2022, йому було 35 років.

“Тяжко. Біль. Залишилася маленька дитинка, маленька внученька. Але ми гордимося, що мали такого героя”, — каже Катерина Новрузова.

Пам’ятний стенд співробітникам кафедри допомагали облаштувати франківські художники. Макет створив Андрій Гаврилів, Олександр Торбяк — підібрав рамки для портретів, а Анатолій Мельник — намалював портрети аквареллю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...