Мед Атлант

Правоохоронці розблокували доступ до кількох корпусів Лаври – віряни УПЦ МП зчинили ґвалт

Віряни Московського патріархату кричать про захоплення Києво-Печерської лаври. Хоча наразі представники УПЦ МП офіційно втратили право на користування приміщеннями заповідника.

Вранці 6 липня правоохоронці отримали доступ до кількох корпусів Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”, попри спротив вірян УПЦ Московського патріархату.

Адвокат Києво-Печерської лаври протоієрей Микита Чекман у своєму Telegram-каналі написав, що представники заповідника у супроводі поліції зірвали замки та увійшли до 70 корпусу. Також вони підійшли до 69-го корпусу.

На опублікованих “Союзом православних журналістів” у тг-каналі відео видно, що правоохоронці намагаються отримати доступ до корпусів, а віряни церкви Московського патріархату перешкоджають їм, ставши на коліна й читаючи молитви, також дехто з них посідав перед дверима корпусів. Повідомляється, що комісія Мінкульту вже прибула на місце події.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, під Лаврою затримали прихильника УПЦ МП. Причина затримання поки що невідома. Вільний вхід до Лаври мають відкрити об 11:00.

Комісія й раніше намагалася опечатати корпуси Лаври

До Києво-Печерської лаври у вівторок, 4 липня, знову прибула комісія Мінкульту і спробувала опечатати корпуси, які вже давно мали б покинути представники УПЦ МП. Це вже не перша спроба представників комісії. Та віряни блокують їхню роботу щоразу.

Нагадаємо, ще в березні 2023 року УПЦ МП повинна була звільнити всі приміщення, якими користується у Києво-Печерській лаврі, адже державний заповідник розірвав договір про оренду цією церквою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...