Мед Атлант

Прикарпатці вибороли призові місця на Чемпіонаті Європи з вільної боротьби. ФОТО

Четверо прикарпатських спортсменів стали призерами Чемпіонату Європи з вільної боротьби до 20 років.

На рахунку борців два “золота” та дві “бронзи”. Про це йшлося на пресконференції в облдержадміністрації.

Так, Іван Чорногуз виборов “бронзу” у ваговій категорії 86 кг. Першу сутичку спортсмен виграв у представника Італії, в 1/4 переміг спортсмена зі Швейцарії. Бронзову нагороду виборов у сутичці з представником Азербайджану.

Іван Чорногуз родом зі Снятинщини, він є вихованцем Академії боротьби імені Василя Федоришина та тренується під керівництвом заслуженого тренера України Івана Курилюка.

“Це мої перші змагання такого рівня, і я хвилювався. Всі помилки я проговорив з тренером аби в майбутньому їх не повторити. Надіюсь, що надалі тільки перемагатиму, для цього докладатиму всіх зусиль”.

Також спортсменки Аліна Філіпович та Ірина Заблоцька завершили свої фінальні сутички в місті Сантьяго-де-Компостела (Іспанія), де триває Чемпіонат Європи U-20 з трьох видів боротьби.

Аліна Філіпович у фіналі здобула перемогу над представницею Угорщини (10:1), та виборола золото у ваговій категорії 57кг.
Ірина Заблоцька у фіналі здобула перемогу над представницею Польщі та виборола золото у ваговій категорії 72кг.

Борчині діляться, що найважче було у фіналі, адже вони хвилювалися. Проте задоволені результатом і готуються до Чемпіонату світу.

Виборола медаль і прикарпатська спортсменка Юлія Пахнюк. Вона отримала «бронзу» на Чемпіонаті Європи з трьох видів боротьби в Іспанії. Юлія перемогла представницю Угорщини (8:2) та у 1/4 фіналі поступилась представниці Італії (5-7). «Бронзу» виборола у спортсменки з Болгарії.

“Я думаю що не допрацювала, але в майбутньому врахую помилки, яких вже не повторю. З італійкою була дуже напружена боротьба, я хотіла її перемогти, проте не вистачило часу. На Чемпіонаті світу хочу показати кращий результат”, – каже Юлія.

Подякував призерам за здобутки заступник голови ОВА Віталій Ільчишин.

“Пишаємося нашими спортсменами, бажаємо нових спортивних звершень на благо Прикарпаття та всієї України!”, – сказав він.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...