Мед Атлант

Медики обласної лікарні сплели 700 маскувальних сіток для ЗСУ

З початком повномасштабного вторгнення в позаробочий час працівники  КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради виготовили близько 700 маскувальних сіток для передової.

Замовлення зростають і нині їх майже в чотири рази більше, ніж до контрнаступу, як зазначає помічниця лікаря-епідеміолога та одна з організаторів і активних учасниць цієї допомоги для фронту, Ольга Курилець.

«Маскувальні сітки робимо на замовлення різних військових частин, а передаємо через волонтерів. Ми вже відомі серед волонтерського руху, до нас часто звертаються. Якщо починали з маскувальних сіток для своїх працівників або родичів, які на передовій, то нині робимо для розвідників, штурмовиків і навіть для президентської роти», – зазначає координаторка.

Сітки різняться розміром і кольором. Для сходу і півдня, наприклад, де степи, роблять з жовтої чи коричневої тканини, для півночі, де ліси – із зеленої.
Раніше виготовляли сітки переважно розмірами 3х4 або 6х8 метрів, а останнім часом великі – 9х10 метрів і більші. Пані Ольга вважає, що це пов’язано з надходженням більшого військового обладнання та активізацією бойових дій. Приміром, зараз за три дні треба зробити 30 маскувальних сіток. І це, за її словами, реально.

«Ми дуже потужно зараз працюємо, – каже Ольга Курилець. – Робимо протягом дня, коли є вільна від роботи хвилинка, на вихідних. Допомагають родичі пацієнтів. Більші, ніж 9 на 10 метрів, сітки наша машинка відмовляється шити, – там шматки величезні, потрібні вже промислові станки. То ми винайшли спосіб скріплювати канцелярським степлером. До речі, швидше виходить. І теж нормально. Плетемо сітки також, бо вони якісніші, міцніші, але й скріплені підходять».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...