Мед Атлант

В Івано-Франківську область доставлено 28 500 доз вакцини проти поліомієліту – МОЗ

В Івано-Франківську область доставили 28 500 доз вакцини проти поліомієліту для проведення рутинної вакцинації. Поліомієліту вакцину на підтримку Національної програми імунізації в Україні доставив ЮНІСЕФ у межах Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (ГІЛП).

Попри виклики воєнного часу Міністерство охорони забезпечило необхідний контроль за поліомієлітом та додаткові заходи з вакцинації.

Поліомієліт – інфекційне захворювання, спричинене вірусом поліо, який вражає нервову систему та може призвести до паралічу або навіть смерті. Захворіти на поліо можуть усі невакциновані – і дорослі, і діти. Ліків проти поліо не існує, але йому можна ефективно запобігти вакцинацією.

Поліомієліт входить в 10 вакцинокерованих недуг і є в Національному календарі профілактичних щеплень, які є безоплатними. Шість доз вакцини проти поліомієліту — у 2 місяці, 4 місяці, 6 місяців, 18 місяців, 6 років і 14 років — забезпечують захист на все життя. Проте коли планові щеплення пропускаються, цей захист суттєво знижується, тому дуже важливо їх надолужити.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...