Мед Атлант

Медична допомога військовим має бути пріоритетом держави, – Юлія Тимошенко на Прикарпатті

Лідерка Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко з робочим візитом відвідала Івано-Франківщину. Під час прес-конференції з місцевими медіа обговорили питання пріоритетності здоров’я поранених військових та обладнання для медичних закладів.

«Вже досить витрачати кошти будь-куди, варто витрачати кошти на посилення нашої армії і протиповітряної оборони. Ми не можемо більше втрачати українців. Я не вірю, що світ не може забезпечити Україну достатньою кількістю систем протиповітряної оборони», – зазначила Юлія Тимошенко.

За її словами «Батьківщина» працює по цілій Україні щодо забезпечення медичної допомоги пораненим військовим. Сьогодні лікарі як і воїни працюють 24 години на добу та рятують життя.

«24 години на добу медики рятують наших поранених і роблять речі, які фізично не можливо зробити. Я не бачу сьогодні ще важливішого пріоритету, ніж нашим пораненим Героям і Героїням надати від держави все, що вони потребують», – додала лідерка «Батьківщини».

Команда Тимошенко пропонує втричі збільшити всі видатки, які йдуть по медичних пакетах для поранених. Відповідний законопроєкт вже внесений до Верховної Ради.

«В три рази більше, ніж це заплановано для цивільних. Бо там більше дороговартісних медикаментів, більш складне лікування і тривала реабілітація. Важливо, щоб першочергові видатки також направлялися на оснащення медичних закладів новим та ефективним медичним обладнанням. Особливо ті лікарні, які приймають поранених з фронту», -пояснює Юлія Тимошенко.

Також додає, що зараз військовим чиняться перепони під час отримання інвалідності та статусу учасника бойових дій.

«Ми будемо виходити з ініціативою до всіх фракцій про створення у Верховній Раді тимчасової слідчої комісії, щоб розібратися про недостатність фінансування медичних закладів, які надають допомогу нашим пораненим. Треба розібратися, чому не надається інвалідність нашим воїнам – тим, хто має отримати. Чому не надається статус учасника бойових дій тим, хто має на це право, і до якого часу, під час війни, фінансування лікування поранених буде серед останніх видатків, які треба робити», – зазначила вона.

Юлія Тимошенко також обурена недофінансуваннями лікарень, які приймають поранених військових. Крім того, партія планує відкрити спеціальні гарячі лінії, куди зможуть звертатися військові, які стикаються з проблеми.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...