Мед Атлант

В Україні може з’явитися нове державне свято та додатковий вихідний

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9574 про створення нового державного свята – “Дня подяки”, який хочуть зробити вихідним.

Нове свято пропонують відзначати 22 жовтня – відповідний законопроєкт передали Парламенту 7 серпня.

Ініціатором став нардеп “Слуги народу” Георгій Мазурашу з Чернівецької області, який раніше пропонував змінити текст гімну на більш “позитивний”.

 

“Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття вдячності на загальнонаціональний рівень (як це зроблено у деяких високорозвинутих країнах), коли кожна людина матиме офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити”, – пояснюють доцільність законопроєкту.

На думку ініціаторів, “День подяки” варто відзначати 22 жовтня, бо осіння пора “сприятиме святкуванню за родинним столом”, а також у світі в цей день відзначають “День змін на краще”.

“Метою законопроєкту є формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує”, – додають у пояснювальній записці.

Також ця ідея не потребує виділення додаткових коштів з держбюджету.

Якщо законопроєкт підтримають, “День подяки” може стати офіційним вихідним.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...