Мед Атлант

Сезон читання: літня підбірка книг для відпочинку

Цього літа на книжкових полицях з’явилося багато атмосферних та цікавих книг, які просто створені для того, аби зануритися з ними у читання. 

Якщо ви шукаєте літературні рекомендації для цього яскравого сезону, МІСТО разом з франківською книгарнею Vivat підготували для вас підбірку чудових і безпрограшних варіантів.

1. Завтра, завтра, завтра…

Сем Мейзер і Сейді Ґрін — лос-анджелеські розумахи, які колись були друзями й крутилися в одному колі. Одного холодного грудневого дня після кількарічної перерви у спілкуванні вони випадково зустрічаються на платформі метро. Сейді дає Сему диск зі своєю відеогрою, хлопець проходить її та пропонує доречні покращення.

На тлі особистої драми Сейді захоплення іграми знову їх зближує, і згодом вони створюють популярну гру «Ічіґо», відкривають власну компанію і ще до закінчення коледжу стають багатіями. Та чи вдасться їм встояти перед спокусами дорослого життя й реалізувати особисті творчі амбіції, не втративши дружби? Це багатошаровий роман про дорослішання, пошук себе та успіх, який змінює правила гри; про кохання й душевний та фізичний біль, від якого неможливо сховатися. І про життя, яке є нечесною грою.

2. Тисяча пам’ятних поцілунків

Чи може кохання тривати вічно, попри перешкоди, відстань і час? Це можливо, якщо поєднуються дві половинки одного серця. Руну п’ять, він із батьками щойно переїхав із рідної Норвегії до маленького містечка американського штату Джорджія і дуже засмучений через це. Та відколи він знайомиться з дивакуватою сусідкою Поппі, його життя набуває яскравих кольорів і перетворюється на справжню пригоду. Поппі, виконуючи заповіт улюбленої бабусі, має на меті зібрати тисячу поцілунків, але не звичайних, а особливих, таких, коли серце мало не вистрибуватиме з грудей. Саме такі поцілунки обіцяє їй подарувати Рун. Історія кохання, яка розіб’є вам серце.

3. Випадкові наречені

Сестри-близнючки Олів та Емілія мають геть різну вдачу. В Олів ніколи ні з чим не складалося — ані в кар’єрі, ані в коханні. Якось шестирічна дівчинка застрягла в автоматі з іграшками, і про це писали всі місцеві видання. А ось Емілія — щасливиця. Навіть весілля з коханим красенем вона зуміла оплатити завдяки виграшам в інтернет-конкурсах. Утім, під час весілля щось пішло не так: усі гості разом із молодятами отруїлися. Пригода оминула тільки Олів та Ітана, дружку нареченого, який страшенно не сподобався невдачливій сестрі. Та хіба варто через таке марнувати оплачений медовий місяць на Гаваях? Замість молодят у мандрівку вирушають Олів з Ітаном. Чи вдасться їм забути про взаємну неприязнь і добряче відпочити?

4. 30 віршів про любов і залізницю

Із самого дитинства ми сприймаємо залізницю не лише як щось, пов’язане із транспортом, а як велику таємницю, що дозволяє вирушити в мандрівку, здолати відстань, долучитися до великого простору, здобути новий досвід. З мандрами й поїздками нерозривно зв’язані й любовні переживання, розлуки та зустрічі, перестук розбитих сердець чи ніжні й тремкі обійми на перонах. Вздовж залізниці твориться історія країни. У книжці Сергія Жадана читачі знайдуть поезії, що писалися протягом багатьох років, прямо чи опосередковано пов’язані із залізницею. Тут вокзальна площа приходить у сни, люди, схожі на равликів, сплять на вокзалах і несуть на своїх плечах власні домівки, військові вирушають на Схід боронити країну та повертаються до рідних. Під тихий стук коліс та пізні гудки пасажири рахують засніжені пагорби, сонні долини, заміські будівлі, а заклопотані провідники блукають вагонами й розганяють сновидіння.

5. Час для кохання

1947 рік. 1967 рік. 1987 рік. Три історії кохання в різні проміжки часу. Незмінними залишаються головні герої, які народилися в один день. І хай би в який час вони зустрілися, їм двадцять і вони до нестями закохуються одне в одного. Та неминуче щось стає на заваді їхньому щастю: класові розбіжності, соціальні ролі, амбіції. Тож їм доводиться обирати між обов’язками та почуттями, кар’єрою та стосунками, мріями та реальністю. Що двадцять років світ змінюється, тому стосунки щораз розвиваються по-іншому, непередбачувано. Це захоплива ностальгічна історія про політику, фемінізм, вільні стосунки та запаморочливе кохання, яке всупереч обставинам розквітає знову і знову.

6. Кров і попіл: Корона з позолочених кісток та Війна двох королев

Кров і попіл: Корона з позолочених кісток – третя книга відомої фентезі-серії останніх років “Кров і попіл”. Авторка Дженніфер Арментраут продовжує описувати боротьбу головної героїні із надзвичайною емоційністю та увагою до деталей. “Корона з позолочених кісток” поєднує в собі два напрямки фентезі: героїчне та любовне. Як і попередні книги, третя частина наповнена похмурою вампірською атмосферою та містить еротичні сцени для дорослого читача.

Війна двох королев. Пориньте у світ, де темрява стикається зі світлом, де серед хаосу розквітає любов і де доля королівств лежить на плечах кількох обраних. Чи готові ви вирушити в цю епічну подорож? Тоді завершальна книга циклу «Кров і попіл» від Дженніфер Л. Арментраут чекає на вас!

7. Квартира на двох

Спати в одному ліжку, але ніколи не бачитися? Цілком можливо, якщо ви винаймаєте квартиру з суворою умовою: двом сусідам можна перебувати в ній лише в різний час. Тіффі працює вдень, а Леон — вночі, тож проблем не мало б виникати. Та завдяки раптовій потребі в листуванні між ними зав’язується дружба, а згодом і дещо більше… Чи можливо закохатися в того, кого ніколи не бачив, і довірити йому всі таємниці? І чи готові герої порушити через це всі правила? Ця книжка змусить вас пригадати романтику живого листування, занурить в авантюрні пригоди та підкорить увагою до деталей.

8. Що знає вітер

Енн Ґаллагер виросла на розповідях свого дідуся про Ірландію. Після його смерті вона вирушає на батьківщину покійного, щоб розвіяти прах над озером біля маєтку. Енн потрапляє в грозу, і якась таємнича сила відкидає її на вісімдесят років назад — в Ірландію 1921 року. У країні саме точиться громадянська війна. Дівчину рятує, а відтак допомагає їй пристосуватися до геть іншої історичної епохи доктор Томас Сміт. Разом вони долучаються до боротьби за незалежність Ірландії. Енн закохується у свого рятівника. Та чи готова вона відпустити колишнє життя заради кохання, якого вже й не сподівалася спізнати? І чи цей вибір справді за нею?

9. Пентекост і Паркер. Книга 1. Удача любить мертвих

1940-ві. Циркачка Вілл Паркер завдяки своєму вмінню метати ножі рятує життя найкращої приватної детективки Нью-Йорка Лілліан Пентекост. І невдовзі отримує пропозицію, яка назавжди змінить її долю. Лілліан більше не може самотужки вести розслідування, тому наймає Вілл як помічницю. Через кілька років напарниці беруться за загадкову справу Коллінзів.

Абіґайль Коллінз забили до смерті кришталевою кулею під час гучної гелловінської вечірки. Відсутність підозрюваних та доказів, загадкові послання від покійників — і ніби цього замало, все ускладнює ще й закоханість Вілл, через яку вона може стати наступною жертвою. Роман є першим українським перекладом із майбутнього циклу книжок про розслідування, які ведуть Пентекост і Паркер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...