Мед Атлант

У Франківську попрощалися із отцем Ярославом Гринюком. ФОТО

15 серпня, у храмі святого апостола Юди Тадея, Північного протопресвітеріату міста Івано-Франківськ, відбувся Чин священичого похорону пароха парафії митр. прот. Ярослава Гринюка. Поминальні моління очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, якому співслужили понад 40 священників.

Провести в останню путь свого доброго пастиря зібралося також кілька сотень вірних парафії, а також гостей, які були знайомі з о. Ярославом. Окрім того, попрощатися з отцем прийшли представники влади та чисельно зібрані душпастирі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Поминальні моління розпочалися з Архієрейської Божественної Літургії, під час якої Владика Володимир звернувся до присутніх:

«Сьогодні сумний день для парафії й родини — похорон священнослужителя, пастиря, батька, учителя Церкви, життя якого закінчилося на землі, бо Господь покликав його до вічності. У цю хвилину ми складаємо наші співчуття родині, а також дякуємо їм за те, що вони опікувалися отцем Ярославом та були поруч під час його боротьби з важкою хворобою. Дякуємо й вам, дорогі парафіяни, за те, що завжди підтримували нашого отця у всіх його починаннях. Завдяки вам йому вдалося збудувати цю святиню, за яку він так сильно вболівав».

Відтак Митрополит Володимир пригадав, що знав отця Ярослава давно, ще із часів шкільного віку. Архієпископ мовив, що у часи атеїзму, безбожного радянського союзу, вони разом з отцем Ярославом відкликнулися на поклик Владики Павла Василика та пішли служити підпільній Церкві: «Отець Ярослав впродовж свого служіння зумів пронести у своєму серці іскорку Божої любові, не зважаючи на випробування, які з’являлися на його шляху».

«Стоячи тут, на цій Літургії, не тільки прощаємося з отцем, але й заносимо молитви до нашого Всевишнього Господа, щоб дорогого нам пароха, якого покликав до себе, Він обдарував у Царстві Небесному Своїми найкращими ласками та дарами», — звернувся Владика Володимир.

По завершенні Служби Божої Владика Володимир звершив Чин похорону.

Отця Ярослава Гринюка поховали поблизу храму святого Апостола Юди Тадея. Як відомо, цей храм був збудований під керівництвом новопреставленого митр. прот. Ярослава, освячений в 2018 році та став його останнім місцем служіння.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...