Мед Атлант

Обласний бюджет Івано-Франківщини за перше півріччя 2023 року перевиконали на 96 млн грн

Обласний бюджет Івано-Франківщини за перше півріччя 2023 року перевиконали на 96 млн грн. За шість місяців обласна казна поповнилася на 1,6 млрд грн, з них 36,5% — субвенції та дотації з держбюджету.

Про це на сесії обласної ради розповіла директорка департаменту фінансів обласної військової адміністрації Ірина Мацькевич, повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

За її словами, доходи загального фонду склали 887,2 млн грн (105,6%). Тобто додатково бюджет отримав 47,3 млн грн.

20 млн грн з додатково отриманих грошей спрямують на військові потреби: мобілізаційну підготовку та шефську допомогу.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич звернувся до депутатів: “Питання військової оборони — це не ваша робота з виборцями в громадах. Я ще раз звертаюся: не піартеся на цьому, це — цинічно. Ми всі разом виділяємо з обласного бюджету гроші. І це все — платники податків”.

За словами депутата Тараса Виноградника, ще 16 млн 600 тис. грн скерують на реорганізацію закладів охорони здоров’я.

Зокрема, 10 млн грн спрямують на підтримку психіатричних закладів, які об’єднуються, говорить директорка департаменту фінансів ОВА Ірина Мацькевич. Приблизно 6 млн грн отримають заклади фтизіопульмонологічного спрямування.

“Наші заклади охорони здоров’я працюють на основі угод з Національною службою здоров’я України. В момент реорганізації, коли відбуватиметься ліквідація та створення, два місяці вони нічого не отримуватимуть від НСЗУ. Оце і є наш вклад у підтримку медзакладів в реорганізаційний період”, — пояснює Олександр Сич.

Окрім того, відповідно до розпорядження облради від 30 червня майже 8,5 млн грн отримають комунальні заклади освіти.

“Це — компенсація видатків за проживання внутрішньо переміщених людей. Це — компенсація за енергоносії й інші видатки. З кожним закладом щомісяця є розрахунок, який надсилається в Київ. І на підставі цих розрахунків надходять гроші в обласний бюджет. Ми їх враховуємо й віддаємо тим установам”, — говорить Ірина Мацькевич.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...