Мед Атлант

У Тлумачі знайшли собаку з кульовим пораненням. ФОТО

У Тлумачі, що на Івано-Франківщині, місцева жителька Ірина Чик знайшла біля свого будинку пораненого собаку та самотужки витягла з нього кулю. У якому стані перебуває зараз тварина та яка відповідальність передбачена за жорстоке поводження.

Про це йдеться у матеріалі Суспільного.

За словами Ірини Чик, собака живе поблизу її будинку приблизно три роки. Перед пораненням тварина зникла на кілька днів. Ірина знайшла травмованого пса 21 серпня 2023 року.

У Тлумачі на Івано-Франківщині знайшли собаку з кульовим пораненням. Що відомо

“Я подумала, що Коробка покусала собака, бо вже таке було. Пішла, взяла набір на такі випадки, почала промивати рану й зрозуміла, що це — кульове поранення. Там — дірка і все було напухле. Почала промивати, воно прорвало і витік гній. Виходить, що він з кулею ходив не один день”, — розповідає жінка.

У Тлумачі на Івано-Франківщині знайшли собаку з кульовим пораненням. Що відомо

Кулю з Коробка дістала Ірина Чик та самотужки обробила рану. 22 серпня вона викликала додому ветеринара. За словами жінки, лікар оглянув рану та вколов антибіотик. Вона також додала: тварина гуляла в центрі міста, тож поранення могла отримати там.

“Зробила допис в Інтернеті й мені написали, що з центру міста теж пропали собаки. Я давно не була в середмісті, сьогодні ходила — дійсно немає жодної собаки, які там жили. Шість собак стерилізованих, за якими дивилися”, — каже Ірина Чик.

У Тлумачі на Івано-Франківщині знайшли собаку з кульовим пораненням. Що відомо

Після поранення собаку оглядав начальник Тлумацького відділу Івано-Франківської державної лікарні ветеринарної медицини Василь Смушак. З його слів, на шиї тварини були два глибокі поранення шкіри та дві поверхневі рани на спині.

“Ми її промили перекисом водню. Так само я власниці казав, щоб мастила мазями, аби воно швидко загоїлося. Протягом десяти днів мало б загоїтися. Тварина загинула б, якби не надали лікувальну допомогу”, — пояснює ветеринар Василь Смушак.

У Тлумачі на Івано-Франківщині знайшли собаку з кульовим пораненням. Що відомо

25 серпня у коментарі Суспільному речник поліції в Івано-Франківській області Андрій Яцків розповів, що поліцейські допитали жінку, яка знайшла собаку, та вилучили кулю для проведення експертизи. За його словами, поліціянти допитують свідків та перевіряють камери спостереження у Тлумачі.

“22 серпня під час моніторингу інтернет-мереж в одній із груп тлумацькі поліцейські виявили допис користувача, де йшлося про жорстоке поводження з твариною. Наразі жодного звернення до поліції не надходило. Факт зареєстрували в Єдиному обліку заяв та повідомлень. Винні нестимуть адміністративну відповідальність — ст. 89 КУпАП, яка тягне за собою штраф від 200-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини та кримінальну — ст. 299 Кримінального кодексу України”, — каже Яцків.

Санкція статті передбачає обмеження волі на термін від одного до трьох років або від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...