Мед Атлант

На Коломийщині скутерист намагався дати хабар поліцейським. ФОТО

На Коломийщині поліцейські зупинили водія – порушника. Він керував скутером без відповідних документів у комендантську годину. За уникнення відповідальності, порушник хотів відкупитись від правоохоронців. Тепер, окрім адміністративної відповідальності, правопорушнику доведеться нести ще й кримінальну.

Минулої доби під час несення служби на території обслуговування в населеному пункті в Кулачківці, що в Коломийському районі, екіпаж сектору реагування патрульної поліції в період комендантської години для перевірки документів зупинив скутериста. За кермом легковика перебував 22-річний місцевий мешканець.
В ході перевірки поліцейські виявили, що у керманича відсутні дозвільні документи на транспортний засіб. Чоловік запропонував поліцейським хабар. Правоохоронці попередили його про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, однак порушник поклав 100 доларів в службовий автомобіль.
Для документування вказаного правопорушення, інспектори викликали на місце події слідчо-оперативну групу та співробітників Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.
За фактом надання неправомірної вигоди поліцейським слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, за надання неправомірної вигоди службовій особі передбачене покарання: від двох до чотирьох років позбавлення волі.
Також поліцейські склали на порушника протокол за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування транспортним засобом) КУпАП.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...