Мед Атлант

На Івано-Франківщині СБУ затримала уродженця рф за проросійську агітацію

СБУ затримала на Івано-Франківщині місцевого мешканця, який поширював російську пропаганду в соцмережах.

Кіберфахівці СБУ встановили, що житель Івано-Франківського району є уродженцем рф 1957 р.н., колишнім радянським військовим та ідеологічним прихильником «руського міра» й «ссср».
У забороненій соцмережі він ділився контентом, який виправдовує збройну агресію рф проти України, прославляє її учасників, принижує національну честь та гідність українців.
Зокрема, у дописах російських пропагандистів, які поширював агітатор, російську загарбницьку війну намагалися виправдати тим, що росія не могла просто спостерігати за внутрішніми справами України і «вимушена» була втрутитися «на благо» українського народу.
Зокрема, в одному з відео йшлося про те, що «добра мати» росія «рятує» свою «доньку Україну» від «фашистів», котрі нібито захопили владу. А тотальне знищення Маріуполя і геноцид його мешканців представлялося як провина України, яка не дозволяла «визволити» місто від «сатаністів».
Крім того, поширюваний агітатором контент прославляв та романтизував незаконні збройні формування рф, які вторглися в Україну в 2014 році, зокрема, воєнних злочинців «Гіві», «Моторолу» та Захарченка.
Під час обшуку у фігуранта СБУ вилучили ноутбуки, телефони та сімкарти, за допомогою яких він поширював антиукраїнський контент у соцмережі.
Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.
Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...