Мед Атлант

“Я хочу бути там, де потрібна”: історія бойової медикині з Івано-Франківщини

Про рішення піти на фронт та роботу бойовою медикинею Марія Корчинська розповіла Суспільному.

Марія Корчинської — родом із села Липівка Рогатинської громади. Дівчина за освітою — медсестра. Медикиня каже: з початком повномасштабного вторгнення РФ хотіла бути корисною на передовій. Втім, поїхати туди, розповідає Марія, їй вдалося не одразу.

“Були випадки, коли мені відмовляли. Дивилися на те, що я — дівчина і мені може бути там важко. Також зважали на мій вік. Мені тоді був 21 рік”, — розповідає Марія Корчинська.

Марія Корчинська на фронті

У жовтні 2022 року Марія Корчинська прийняла бойову присягу й одразу ж вирушила на фронт. Відтоді дівчина рятує українських військових на Запорізькому напрямку.

Бойова медикиня Марія Корчинська з побратимами

“Під вибухами “арти” надавали допомогу, нас накривали. Я також працювала на евакуаційній машині. Коли їдемо, можуть накрити дорогу “Градами” або з іншого озброєння”, — каже медикиня.

Бойова медикиня Марія Корчинська

Основний обов’язок бойової медсестри на фронті — вчасно та якісно надавати допомогу пораненим, каже Марія Корчинська

“Найважче, коли до нас привозять “300” і ти розумієш, що в нього поранення — несумісне з життям. Насправді він ще дихає, але врятувати його нереально”, — розповідає дівчина.

У червні 2023 року після удару авіабомби Марія отримала поранення в руку, ногу та забій грудної клітки.

Медикиня під час лікування розпочала збір на потреби для військових.

“Ми хочемо зараз зібрати на турнікети. Нам вже пообіцяли, що їх придбають. І також на батарейки для рацій і дрона. Не вистачає якісних турнікетів, не вистачає ізраїльських бандажів, оклюзійних пов’язок, декомпресійних голок. Гемостатичних бинтів також дуже бракує”, — каже Марія Корчинська.

"Золотий хрест" від Залужного

На День Незалежності України Марія Корчинська отримала нагрудний знак “Золотий хрест” від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Дівчина каже: свідомо ризикує власним життям, аби мати змогу рятувати тих, хто захищає Україну.

“Життя — така штука, що ніхто не знає, де він буде завтра. Я хочу бути там, де потрібна”, — каже Марія Корчинська.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...