Мед Атлант

Франківець повернувся з-за кордону, щоб захищати України

«Був у відпустці два тижні – і мене тягне назад до хлопців. Не можу вдома довго, знаючи, що тут твориться», – каже медик мінометної батареї 75 батальйону з позивним «Янкер».

Історію бойового медика оприлюднили на сторінці бригади.

З 2014 року він працював у Норвегії, але повернувся в Україну в лютому 2022 року, почувши розмови про можливий початок війни. Йому пропонували забрати жінку з дитиною і повернутись в Норвегію, пропонували там житло, роботу. Але він обрав інший шлях.
«Спочатку мене в армію не хотіли брати через тяжку контузію. Я отримав її ще у 2014 році на Майдані, лежав у лікарні в Києві. Я багато разів ходив і просив, щоб мене взяли. Нарешті запропонували посаду медика – я погодився», – пригадує «Янкер.
Попри те, що він медик, він допомагає хлопцям стріляти з мінометів – подає міни, розпаковує, розкладає міномет та виконує інші завдання.
«Я люблю Україну, наш Івано-Франківськ, і не хотів би кудись їхати в Європу. Я був там і можу сказати, що там теж не все так ідеально, як на картинці. Нам кажуть, що Париж найкраще місто – я був там, бачив – центр чистий, вилизаний, але якщо пройтись по районах – там теж брудно, погані дороги, бідні квартали, є багато “бомжів” і бідняків», – додає на завершення «Янкер».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...