Мед Атлант

Від продажу смартфона до фінансової катастрофи: історія обману на 30 000 гривень

У шахрайську схему потрапив мешканець Івано-Франківської ТГ. Він втратив чималі кошти, довірившись невідомому покупцеві.

Потерпілий в Інтернеті виставив оголошення про продаж смартфона. Невдовзі з потерпілим зв’язалась дівчина, яка виявила бажання придбати товар. Шахрайка надіслала посилання, де необхідно було вказати банківські дані для отримання коштів. Чоловік виконав всі умови, і як результат, відбулося списання майже 30 000 гривень.

Головні поради, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті:
  • Не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні і платіжні дані, телефон, логін і пароль в інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах.
  • Не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазині. Краще використовувати спосіб покупки – накладений платіж. Тоді можна отримати товар, оглянути його і після цього оплатити.
  • Не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей.
Що робити, якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв
Якщо ви стали жертвою шахраїв в інтернеті, перше, що потрібно зробити – звернутися в поліцію. Зателефонуйте за номером 102 або вирушайте до найближчого відділення, зібравши всі докази факту шахрайства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...