Реклама

Мед Атлант

Як підготувати імунітет до осені: корисні поради

Підготовка імунітету до осені є важливим завданням для кожного з нас. Щоб досягти хорошого результати варто подбати про комплекс заходів – це і підвищення фізичного навантаження, і правильне та збалансоване харчування, і психічне здоров’я.

МІСТО підготувало для вас поради, як підтримувати імунітет.

Здоровий спосіб життя:

  • Дотримуйтеся збалансованої дієти, включаючи багато овочів, фруктів, особливо, що містять вітамін C (апельсини, лимони) та додайте інші корисні поживні речовини.
  •  Посилюйте фізичну активність: регулярні заняття спортом сприяють підвищенню імунітету.
  •  Забезпечте якісний сон: висипайтеся, оскільки недостатній сон може пригнічувати імунну систему.
  •  Уникайте надмірного стресу, оскільки він може погіршити функцію імунної системи.

Гігієна рук:
Ретельно мийте руки з милом і водою протягом 20 секунд, особливо після приходу з вулиці або контакту з іншими людьми.
Вакцинація:
Розгляньте можливість вакцинації проти сезонних грипів та інших інфекцій, які можуть бути загрозливими восени.
Уникайте контакту з хворими:
При можливості, уникайте близьких контактів з людьми, які захворіли на інфекційні захворювання.


Вологе очищення та провітрювання:
Регулярно провітрюйте приміщення та волого прибирайте їх, щоб зменшити ризик передачі вірусів.
Споживання імуномодуляторів:
За консультацією лікаря, можливо, ви захочете включити до раціону імуномодулюючі продукти, такі як ехінацея, часник, імуномодулюючі трави тощо.

«Перехід від літа до осені часто супроводжується раптовим падінням температури, збільшенням вологості і зменшенням кількості сонячного світла. Ці зміни можуть впливати на імунну систему та робити організм більш вразливим до інфекцій. Підтримка імунітету восени є дуже важливою, оскільки цей сезон приносить з собою збільшений ризик захворювань, таких як грип, застуди, ГРВІ (гострі респіраторні вірусні інфекції) і інші інфекційні захворювання», – пояснюють медики.

Хто найбільш вразливий до захворювань в осінній період:

  • Діти, особливо ті, які вчаться в школі або відвідують дитячі садки, можуть бути більш схильними до захворювань, оскільки вони знаходяться в контакті з іншими дітьми, де віруси можуть легше поширюватися.
  • Осінь може бути складним періодом для людей зі слабкою імунною системою, таких як особи з імунодефіцитними станами або ті, які приймають імуносупресивні препарати.
  •  Люди похилого віку часто мають слабку імунну систему та можуть бути більш схильними до захворювань, також можуть мати більше хронічних захворювань, що робить їх більш вразливими до ускладнень.
  •  Осінь може бути важким часом для осіб з хронічними захворюваннями, такими як цукровий діабет, хронічна обструктивна хвороба легень (ХОЛЛ), серцеві захворювання та інші, оскільки зміни в погоді можуть погіршувати їх стан.
  • Люди, які не вакциновані. Вакцинація може допомогти захиститися від певних сезонних захворювань, таких як грип, і попередити їх поширення.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...