Мед Атлант

Талановитий хірург і педагог: у Франківську вшанували пам’ять Михайла Шевчука. ФОТО

Анотаційну дошку видатному хірургу нашої громади Михайлові Шевчуку відкрили у Івано-Франківську. Пам’ятний знак встановили на фасаді будинку, де проживав лікар, на вулиці Набережній Стефаника, 20. Фундатор Прикарпатської школи хірургів, голова Франківського осередку асоціації хірургів України Михайло Шевчук все своє життя присвятив улюбленій справі.

«Ми вшановуємо людину, яка все своє життя поклала на жертовник служіння людям. Це хірургія, це допомога людям у їхній біді, відновлення здоров’я. Це велика благородна справа. Враховуючи стаж роботи батька – то це тисячі людей, які завдячують йому здоров’ям, можливістю ходити по цій землі», – переконаний син Михайла Шевчука Ігор Шевчук.
Був талановитим хірургом і не менш талановитим педагогом, – так говорить про Михайла Шевчука його учень, а згодом і колега та найкращий товариш Володимир Пилипчук. Лікар пригадує, пан Михайло був надзвичайно суворим, але справедливим вчителем, а свої вміння та знання хірургії легко передавав студентам.
«Ми не тільки були колеги по роботі, ми ще були досить близькі друзі. Тепло згадую Михайла Григоровича, як свого вчителя, як педагога, як вчителя по хірургії, як вчителя по життю, і, чесно кажучи, його трошки нам не вистачає на даний час, бо його мудрість, його зваженість, порядність, толерантність завжди була прикладом для того, як треба бути. Я вже не говорю про його високу професійність як хірурга, і високу професійність як педагога», – розповідає про свого вчителя та товариша лікар Володимир Пилипчук.
Програму «Івано-Франківськ – місто Героїв» наше місто започаткувало ще у 2013-му році. Тоді її запланували задля збереження пам’яті видатних франківців: письменників, освітян, медиків, художників та інших відомих людей, які зробили неоціненний внесок у розвиток нашої громади та України в цілому.
«Прикро мені це казати, але за останні півтора роки ми більше відкриваємо анотаційні дошки нашим хлопцям, які віддають життя в московсько-українській війні. Але програма засновувалась саме для того, щоби вшанувати лікаря, освітянина, достойних людей міста Івано-Франківськ. Я дуже вдячний лікарям нашого міста, нашого краю, Всеукраїнській асоціації за цю ініціативу, що сьогодні ми вшановуємо пам’ять лікаря, видатного жителя міста Івано-Франківська», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
Завдяки міській програмі «Івано-Франківськ – місто Героїв» наша громада пам’ятатиме, а наступні покоління знатимуть, що десь, недалеко біля Бистриці Солотвинської на Набережній ім. В. Стефаника у звичайній п’ятиповерхівці жив один із видатніших хірургів нашого часу Михайло Шевчук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...