Мед Атлант

В Івано-Франківську за “Кубок святого Флоріана” змагалися 13 команд пожежників

13 добровільних та місцевих пожежних команд Івано-Франківщини взяли участь у змаганнях “Кубок святого Флоріана”.

Про це Суспільному розповів керівник Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Володимир Чернецький.

З його слів, цей захід в Івано-Франківську проводять другий рік поспіль. Цьогоріч команди, зокрема, змагалися у пожежній естафеті. Рятувальники долали паркан, заливали воду у місткість, гасили вогнище, переміщували манекен та вправлялися з молотом.

Володимир Чернецький розповів про "Кубок святого Флоріана"

Володимир Чернецький каже, що в Івано-Франківській області працює 51 місцева пожежна і добровільна команда. Вони забезпечені технікою, пожежними автомобілями.

“Добровольці здійснили понад три тисячі виїздів на займання. Кожну третю пожежу ліквідовують за участю добровольців. Вони першими прибувають на місце загоряння, через що мають можливість рятувати людей, поки “підтягнуться” основні сили ДСНС”, — говорить Володимир Чернецький.

Змагання пожежників у Франківську

Учасник змагань Віталій Паша працює у Букачівській місцевій пожежній команді два роки. Він каже, що у його роботі вміння швидко реагувати на ситуацію відіграє важливу роль, тож естафета на швидкість — можливість потренувати навички.

Віталій Паша бореться за "Кубок святого Флоріана"

“Якщо ми приїжджаємо на 5 хв пізніше, результат уже не той буде”, — каже Віталій Паша.

Староста Виноградського старостинського округу Світлана Шиш теж бере участь у змаганнях у складі добровільної пожежної команди, яка працює приблизно рік.

“У нас є дві пожежні машини. Ми гасили вогонь і в житлових будинках. Дякувати Богу, без жертв. Переважно гасимо пожежі сухостоїв, бо наші люди не дотримуються правил”, — говорить Світлана Шиш.

У межах “Кубку святого Флоріана” провели й показові змагання серед жінок-рятувальниць. Одна з учасниць — вимушена переселенка з Луганщини Наталія Бондаренко. Вона розповідає, що 13 років працює в Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну жінка долучилася до роботи рятувальників в Івано-Франківську.

“Психологічно й емоційно буває складно: коли виїжджаєш на пожежу чи бачиш людське горе і те все через себе пропускаєш. Але головне — любити свою роботу, хотіти допомагати людям”, — каже Наталія Бондаренко.

На змаганнях перемогла місцева пожежна команда села Олеша. Друге місце посіли рятувальники зі села Прокурава. Третє місце виборола місцева пожежна команда з Поляниці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...