Мед Атлант

На Прикарпатті зведуть два будинки для багатодітних родин з Донеччини

За кошти міжнародних донорів на Прикарпатті зведуть 2 будинки для великих прийомних родин, які через війну залишились без житла.

Франківщина увійшла до переліку 8 областей України, де реалізовують проєкт «Адреса дитинства», ініційований першою леді України Олени Зеленської.
У його межах заплановано будівництво домівок для 14 родин, які взяли на виховання від 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Два будинки зведуть на Прикарпатті – у Лисецькій та Галицькій громадах. Туди оселяться дві родини з Донецької області, які виховують по 10 дітей.
Йдеться про одноповерхові будівлі, безбар’єрні та енергоефективні. Площа кожного будинку – 285,5м2.
Там буде п’ять дитячих спалень, батьківська кімната, кімнати для ігор та навчання, а також необхідні побутова техніка та меблі. У дворі встановлять підземне модульне укриття, що відповідатиме усім державним стандартам.
Збудоване в межах проєкту соціальне житло передається на баланс громади. Жити у ньому сім’ї зможуть протягом усього часу існування їхньої великої прийомної родини, – каже голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...