Мед Атлант

У Франківську відкрили пам’ятну дошку Герою України Дмитру Коцюбайлу. ФОТО

На фасаді Івано-Франківського професійного будівельного ліцею відкрили пам’ятну дошку  Герою України Дмитрові Коцюбайлу легендарному «Да Вінчі».

Дмитро мав навчатись тут ще рік, але вибрав інший шлях, кажуть одногрупники.

Ми з одногрупниками питали його, коли він повернеться, але він завжди відповідав, – “коли закінчиться війна”. Отак все плачевно закінчилось. Я не могла повірити в те, що він загинув. Розпирала така гордість за нього. Всі його чекали, але не так планували його тут зустріти, – розповідає одногрупниця Наталія Блага.

Завжди цікавився історією, збирав різні старовинні речі. Ще від дитинства мати знала, що він буде великою людиною.

Дмитро ріс звичайним хлопчиком, як всі діти. Але я завжди знала, що з нього буде велика людина. Він збирав старовинні речі, цікавився історією, його дід був служив в УПА. Коли розпочався майдан, він навчався в ліцеї, але вирішив поїхати туди. Був на майдані до кінця. Після цього вирішив їхати на Схід, – пригадує Оксана Коцюбайло.

Мати Героя впевнена, що потрібні такі заходи. Люди повинні пам’ятати про своїх Героїв, писати про них історії.

Прийшов на відкриття пам’ятної дошки і “Дід Марко”, який служив у Правому секторі разом із «Да Вінчі».

Він був як командир дуже строгий. Постійно сам ішов у бій, володів усіма видами зброї. Дмитро був тактиком, розробляв операції. Ніхто не міг зрівнятись з ним. Йому було тільки 19, це такий військовий талант, інакше не назвеш, – розповів побратим.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...