Мед Атлант

Прикарпаття готове до надзвичайних ситуацій у час війни, – енергетики

В Івано-Франківську пройшли навчання щодо алгоритму дій у випадку надзвичайних ситуацій у воєнний час.

Участь у заході взяли керівники та працівники, що безпосередньо пов’язані з питаннями цивільного захисту. Зокрема, свої практичні навички продемонстрували фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго».

Спеціальні об’єктові навчання проводять один раз на три роки. Цьогоріч тренінг припав на час війни, тож основною метою було перевірити наскільки органи управління цивільного захисту готові до небезпеки та узгодити логістику і план дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Свої навички роботи присутнім працівникам показали оперативно-рятувальна служба, служба швидкої допомоги, пожежники, піротехніки, аварійно-рятувальний загін спецпризначення та енергетики АТ «Прикарпаттяобленерго». Навчання пройшли у форматі відтворення потенційних небезпечних ситуацій. Учасники мали продемонструвати злагоджену командну роботу у випадку ракетного удару, руйнування будівель з їхнім подальшим горінням, пошкоджень електромереж, розвідки місцевості на наявність радіаційної чи хімічної загрози, перевірки території на наявність вибухових пристроїв тощо.

Відтак, служби цивільного захисту змогли «відточити» свої навики, а глядачі, серед яких представники громад, закладів освіти та охорони здоров’я, – дізнатися, що необхідно робити в разі небезпеки.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...