Мед Атлант

СБУ каже, що влаштувала блекаут в росії у відповідь на удари по енергетиці України

Співрозмовник ВВС Україна в Службі безпеки України повідомив, що саме дрон спецслужби скинув вибуховий пристрій на електропідстанцію у селі Снагость Курської області. У результаті цієї атаки світло зникало одразу у семи населених пунктах.

“Росіяни мають розуміти, якщо вони збираються і далі атакувати українські об’єкти енергетики, то будуть отримувати на це жорстку відповідь. Наші ресурси дозволяють це зробити»”, – додав співрозмовник у СБУ.

Там вказують, що у випадку атак на енергетику України росіяни на собі відчуватимуть, що таке “блекаут”, графіки відключень і пошуки генераторів.

Зранку 26 вересня влада Курської області Росії заявила про нову атаку безпілотника, який скинув вибуховий пристрій на електропідстанцію.

Вночі Міноборони Росії коротко повідомило, що близько 05:30 над територією Курської області збило український безпілотний літальний апарат.

Вранці губернатор Роман Старовойт уточнив, що дрон скинув вибуховий пристрій на електричну підстанцію в селі Снагость у Коренівському районі, внаслідок чого без електрики залишилося сім населених пунктів.

Згідно із заявою російської влади, це вже була четверта атака дронів. Напередодні Міноборони доповідала про два вечірні удари — приблизно о 22:30 та 23:00 на території області. Вранці у понеділок військові та губернатор повідомляли про падіння двох безпілотників у самому Курську та на околицях міста, один з них пошкодив якусь адміністративну будівлю.

У неділю Курськ також атакував дрони, українські джерела стверджували, що під удар потрапило управління ФСБ і нафтопереробний об’єкт, російська влада це не підтверджувала.

.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...