Мед Атлант

Україна прощається з народною артисткою Ніною Матвієнко. ФОТО

У залі розмістили фото родини разом з Ніною Матвієнко, нагороди співачки. Також лунають її пісні.

Попрощатися з артисткою прийшли мер Києва Віталій Кличко та Валентина Ковальська — учасниця тріо “Золоті ключі”, у якому співала разом із Матвієнко та Марією Миколайчук.

“Найбільше — людяність. Найбільший її талант. Оце все, що вона завжди несла людям — щиро, щирою правдою, і тому такою вона і запам’яталася мені і всім іншим”, — поділився спогадами виконувач обовʼязків генерального директора — художнього керівника Національного хору імені Григорія Верьовки Ігор Курилів.

Донька артистки Тоня Матвієнко розповіла, що сама співачка хотіла, щоб на її похоронах люди не плакали, а посміхнулися і згадали про неї щось хороше: “Моя мама — це і є Україна. І ще раз хочу сказати дякую, що такий вклад зробила для України, я тепер буду її слухати й завжди знати, що вона поряд”.

“Ми пережили нелегкі часи. Ми пережили гоніння, бо ми співали козацькі, стрілецькі, повстанські пісні, пісні патріотичні, пісні календарно-обрядові. Ми їздили на Рівненщину, на Полтавщину, ми збирали ці пісні, намагалися виконувати так, як виконують в регіонах”, — поділилася Валентина Ковальська.

Попрощатися прийшов також і співак Дмитро Монатик. Він зауважив, що Ніна Матвієнко — це легенда, яка буде “жити вічно”, і музична молодь має зробити все для того, щоб продовжувати цю легенду: “Вона як ніхто знала, що таке надихати, і як ніхто вміла це робити”.

На прощанні зачитали також промову від президента Володимира Зеленського, який ще раз висловив співчуття рідним та запевнив, що з українцями назавжди залишаться “неперевершений автентичний і справді магічний голос” Ніни Матвієнко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...