Мед Атлант

Аферисти виманили в матері полеглого воїна 7,5 мільйонів

У Києві спіймали зловмисника, який виявився одним з організаторів шахрайської схеми, за якою аферисти виманили 7,5 млн гривень у 49-річної переселенки з Донецької області, матері загиблого військовослужбовця. Затримання поліцейські провели в Києві, за силової підтримки бійців КОРДу.

Про це повідомляє поліція Закарпаття.

Гроші, якими заволоділи зловмисники, жінка отримала як виплату від держави у зв’язку зі смертю сина, який захищав нашу державу від російського агресора.

Після того, як потерпіла отримала грошову допомогу, їй почали телефонувати невідомі. Вони переконували, що не варто тримати гроші у банках України, оскільки найближчим часом вони збанкрутують. Аферисти рекомендували жінці покласти гроші на рахунок у фінансову установу за кордоном і пропонували свою допомогу у цьому.

Жінка погодилася на таку пропозицію та поклала 5 мільйонів гривень на криптогаманець, створений зловмисниками. Через деякий час вона захотіла зняти частину коштів із фейкового “рахунку”, однак шахраї повідомили, що ці кошти арештовані і для того, щоб їх розблокувати, потрібно перерахувати їм на рахунки ще певну суму грошей. В подальшому, кількома переказами, потерпіла перевела шахраям ще 2,5 мільйони гривень. Після цього зв’язок із шахраями обірвався.

Ошукана жінка звернулася по допомогу до місцевої поліції. Після цього почалось розслідування. Масштабні оперативні заходи тривали майже 6 місяців, оскільки шахраї виводили грошові кошти через численних підставних осіб та десятки спеціально створених рахунків, зокрема в криптобанкінгу. Правоохоронці детально відстежили маршрут руху коштів та в результаті вийшли на основних фігурантів цієї схеми.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...