Мед Атлант

Громадський транспорт у Франківську отримав 129 нових кнопок тривоги для пасажирів

Весь громадський транспорт КП «Електроавтотрас», який курсує вулицями Івано-Франківська, а це – 129 автобусів та тролейбусів, обладнаний тривожними кнопками та відстежується Поліцією охорони за допомогою GPS-трекера.

Завдяки цьому пасажири громадського транспорту, які стали свідками правопорушень, можуть одразу сповістити про це правоохоронні органи. Скористатися тривожними кнопками зможуть водії та пасажири, які потребують допомоги.
У разі непередбачуваної ситуації, яка виникла під час руху, або ж на зупинках автотранспорту, водій зможе скористатися тривожною кнопкою натиснувши на неї, щоб сповістити правоохоронні органи, – розповідає начальник УПО Івано-Франківської області полковник поліції Михайло Чорнописький. – Натомість, за допомого GPS-трекера відстежується місце знаходження даного автобуса і на місце події негайно спрямовується наряд поліції охорони. Скористатися тривожною кнопкою може не тільки водій, але й пасажири, які потребують допомоги.
У Франківську уже встановлені стаціонарні кнопки «Термінового виклику поліції» у громадських місцях, де зазвичай збирається велика кількість людей. Такими місцями є супермаркети, аптеки, лікувальні та навчальні заклади, банки та автозаправні станції. На розташування таких кнопок указують спеціальні таблички.
Нагадуємо, «Кнопка термінового виклику поліції» – це соціальний проєкт Департаменту поліції охорони, спрямований на профілактику правопорушень та гарантування безпеки громадянам на всій території України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...