Мед Атлант

На Прикарпатті ведеться підготовка доріг до зимового періоду

На Прикарпатті ведеться підготовка доріг до зимового періоду

Про це йшлося під час наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій та територіальних громад області, а також керівниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, яку провела голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.
Зазначалося, що наразі Службою відновлення та розвитку інфраструктури в області підготовлені бази протиожеледних матеріалів з дотриманням вимог природоохоронного законодавства, зокрема, дві тисяч тонн піску, 1,3 тисячі тонн технічної солі.
Також планується організація цілодобового чергування інженерно-технічних працівників з метою координації безперебійної роботи дорожніх організацій області. За основними маршрутами на дорогах державного значення закріплено відповідальних працівників Служби відновлення. До початку листопада поточного року буде приведено у готовність до зимового утримання доріг 86 одиниць техніки з обладнанням їх GPS трекерами.
На чотирьох перевальних ділянках автодоріг області на зимовий період будуть створені чергові бригади, які будуть оснащенні відповідною технікою та резервними екіпажами.
За інформацією ДП «Дороги Прикарпаття», для реагування на надзвичайні ситуації та снігопади готово близько 50 одиниць техніки. Триває заготівля матеріалу для посипання доріг під час негоди, зокрема потрібно: 4 тисяч тонн технічної солі, 28,5 тисяч тонн піску. З наступного тижня розпочнеться розвезення цієї сировини на аварійно небезпечні ділянки доріг, зокрема в гірських районах. Буде оприлюднено контакти для оперативного реагування під час снігопадів відповідальних за утримання доріг в належному стані.
Поряд з підготовкою до осінньо-зимового періоду наголошувалось, що в області проводиться активна робота щодо захисту критичної інфраструктури. На переконання керівниці області, це – одне з найважливіших питань, якісна організація якого допоможе Прикарпаттю максимально безпечно пройти зимовий період.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...