Мед Атлант

300 прикарпатських фермерів отримали кошти на ведення господарств

Свині, корови, коні та інша живність приносять своїм господарям гроші.Міська рада виділяє кошти фермерам на ведення господарства. Цьогоріч вже більше 300 фермерів отримали такі виплати.

Так от господар Володимир Савчак з Чернієва отримав цього року вже 54 тисячі гривень. Бо має і свиноматок і корів.
«Я дуже вдячний за те, що є така програма. Це дуже велика поміч. Бо зараз, на жаль, сільське господарство є практично збитковим. Вижити важко. В магазинах все є, дешевше, але це натуральна продукція. Кошти витрачаю на корма, пшеницю зараз купую, кукурудзу, буряк. Йде близько 10 тон бульби дрібної. Це допомога сильна», – зізнається фермер.
Отримати кошти можуть ті господарі, які займаються фермерством та подали заявки в будь-яке відділення ЦНАПів Івано-Франківської громади.
Ми хочемо, щоб люди займались сільський господарством. Щоб тваринництво не пропало. Адже, утримувати худобу – це дуже складна справа. Тому ми надаємо підтримку. Людина, якщо тримає корову, коня, кіз, вівці, свиноматку, бджоли, системи поливу – може отримати кошти. Наступного року будемо продовжувати цю програму. А також врахуємо нюанси: якщо раніше виділяли кошти на один вид тваринництва – то зараз допомогу зможе отримати фермер, який утримує різні види худоби. Основне, щоб людина була зайнята, могла заробити й мати якісну продукцію для себе та покупців. Тому ця програма є дуже важливою для Івано-Франківська, – зазначає  міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...