Мед Атлант

Калушанин створив групу, в якій допомагали ухилянтам уникати мобілізації

На Прикарпатті СБУ викрила мешканця Калуського району, який створив та адміністрував групу в одному з месенджерів, у якій повідомляли про актуальні місця видачі повісток.

Група налічувала понад 11 тисяч учасників, переважно з Долинської територіальної громади.
У цій спільноті попереджали про переміщення та місцезнаходження військового транспорту і військовослужбовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Інформація про заходи, які проводить ТЦК та СП, дозволяла військовозобов’язаним уникати постановки на облік та отримання повісток і перешкоджала мобілізації.
Під час обшуку СБУ вилучила у фігуранта мобільний телефон адміністратора з сім-картою, до якої прив’язаний профіль адміністратора Viber-спільноти.
Кіберфахівці СБУ припинили функціонування Viber-групи та заблокували можливість зривати мобілізаційні заходи працівників ТЦК та СП.
Слідчі СБУ повідомили адміністратору групи про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).
Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.
За даними слідства, фігурант усвідомив наслідки своєї протиправної діяльності та визнав вину. Він виявив бажання піти на співпрацю зі слідством та висловив прохання укласти угоду про визнання винуватості.
Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...