Мед Атлант

Суд залишив Коломойського під арештом

Шевченківський районний суд міста Києва розглянув питання про зміну запобіжного заходу Ігорю Коломойському. Його залишили під вартою.

Про це повідомила кореспондентка hromadske.Також суд зобов’язав організувати надання медичної допомоги Коломойському та забезпечити необхідне лікування.Адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу з перебування під вартою (з альтернативою застави у 3,8 млрд грн) на цілодобовий домашній арешт у будинку Коломойського в селі Микільське-на-Дніпрі у Дніпропетровській області.

Адвокати посилалися на погіршення здоровʼя Коломойського. Сам бізнесмен розповів суду, що вже 8 років страждає на панкреатит і діабет, а в СІЗО упродовж місяця не приймав необхідний препарат, який має вживати щотижня. Через це, за його словами, загострилися хронічні захворювання. Адвокат Олег Пушкар заявив, що таке загострення може призвести до «незворотних процесів».

Прокурор Сергій Демʼянчук наголошував, що вже 25 жовтня співробітники приватної медустанови будуть проводити збір аналізів для обстеження Коломойського, про що просив сам бізнесмен. Коломойський також просив про обстеження у Дніпрі, але слідчі відмовилися його перевозити.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...