Мед Атлант

Українець вперше увійшов до десятки найкращих вчителів світу

До десятки найкращих вчителів світу за версією найпрестижнішої світової премії для освітян Global Teacher Prize вперше потрапив учасник з України.

Лауреатом став вчитель української мови та літератури й переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021 Артур Пройдаковповідомляють на сторінці премії.

Своїм досягненням Артур Пройдаков прагне донести світові, що українські вчителі та освітяни продовжують якісно виконувати свою роботу навіть у часи повномасштабної війни.

 

“Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї 10-ки. Це надихає й мотивує”, – сказав Пройдаков.

Відомо, що вчитель з міста Кадіївка Луганської області, яка нині є тимчасово окупованою.

Там він мешкав до листопада 2014 року, після чого працював на Сумщині в державній школі в місті Ромни, а потім – у школі MIDGARD у Києві.

Після 24 лютого 2022 року Артур Пройдаков організував курси з української мови для переселенців, проводив уроки в рамках Всеукраїнського розкладу.

Також він – автор уроків у Всеукраїнській школі онлайн й обіймає посаду виконавчого директора в освітній фундації MriyDiy.

Сім років ми розвивали рух Global Teacher Prize в Україні, і за цей час наші вчителі не раз потрапляли до списку 50 найкращих. Але десятка фіналістів – це зірковий рівень, освітній авангард.  Це люди (вчителі, які потрапили до 10-ки найкращих – ред.), з якими спілкуватимуться світові лідери, без яких не обходиться жодна важлива освітня подія, люди, які мають позитивний вплив на освіту і від яких надихатимуться сотні тисяч педагогів по всій планеті”, – сказала очільниця засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...